mamaplus

Cât de sigur este să consumi arahide în timpul sarcinii? Ce spun specialiștii

-
//
09.06.2022

Din cauza alergenilor alimentari, în special în timpul sarcinii, femeile pot alege să evite alimentele care sunt predispuse să provoace reacții alergice. Dacă viitoarele mămici nu au avut niciodată o reacție alergică la arahide, ar putea dori să le consume, în timpul sarcinii. Arahidele nu sunt benefice doar pentru mamă, ci și pentru bebelușul din burtică. Specialiștii de la National Peanut Board susțin că arahidele conțin mai multe proteine pe porție decât orice alt aliment din familia nuciferelor.

Femeile care au o alergie cunoscută la arahide, cu siguranță nu vor dori să le consume în timpul sarcinii. Într-un moment în care este esențial să rămâi cât mai sănătoasă, a avea o reacție alergică nu este chiar lucrul de care ai nevoie. Potrivit BabyCenter, până în prezent nu au existat studii care să arate că arahidele și consumul acestora, în timpul sarcinii, este periculos.

Vitaminele și mineralele care se găsesc în arahide includ:

  • Biotina
  • Folat
  • Vitamina E
  • Tiamina
  • Magneziu

Aceste minerale nu sunt esențiale doar pentru sarcină, ci și pentru funcționarea generală a corpului. Acesta este motivul pentru care consumul de arahide ca parte a unei diete sănătoase poate fi foarte benefic pentru viitoarele mămici.

Risc scăzut pentru bebelușii care suferă de alergii la arahide

Alergiile la arahide sunt a doua cea mai frecventă cauză a alergiilor alimentare. Dacă mamele consumă arahide în timpul sarcinii, există un risc mai mic ca bebelușul să fie alergic la arahide.

Multe femei pot suferi de alergii la arahide, dar nu cunosc acest lucru. Reacția alergică diferă de la organism la organism. La unele persoane, reacția alergică poate fi foarte ușoară sau incredibil de severă. Citirea cu atenție a etichetelor produselor, mai ales în timpul sarcinii, este extrem de importantă.

Există unele produse alimentare care pot provoca reacții alergice. Aceste produse includ:

  • Ciocolată
  • Bomboane
  • Sosuri
  • Cereale

Pentru a evita orice tip de reacție alergică, este esențial să citești eticheta produselor. Este singura modalitate prin care femeile cu alergii, ușoare sau severe, se pot feri de arahide.