mamaplus

Care sunt semnele supraîncălzirii în sarcină și ce trebuie să faci pentru a preveni complicațiile

-
//
06.06.2022

În zilele toride de vară, femeile însărcinate se pot încălzi prea tare, se pot deshidrata și pot dezvolta dificultăți de sarcină. Supraîncălzirea în sarcină poate produce probleme majore fătului. Dacă temperatura corpului unei femei însărcinate este de peste 38,5 grade Celsius -  timp de cinci până la zece minute sau mai mult, căldura poate afecta fătul. Căldura corporală intensă în primul trimestru de sarcină poate duce la un avort spontan. De asemenea, căldura poate provoca defecte severe la naștere, inclusiv defecte ale tubului neural, întârziere de creștere a fătului și moarte fetală intrauterină. În plus, bebelușul se poate naște cu o buză și un palat despicat (buza de iepure).

Cum știe o femeie însărcinată dacă se supraîncălzește?

Este destul de comun ca femeile însărcinate să se supraîncălzească, mai ales în zilele toride de vară. Perioada prenatală vine cu o mulțime de simptome, iar căldura poate agrava semnele deja existente și poate îngreuna întreaga experiență.

Semne de supraîncălzire în timpul sarcinii

Semnele de supraîncălzire in timpul verii pot fi cu adevarat subtile. Cu toate acestea, iată care manifestările pe care le poate urmări o femeie însărcinată, pentru a ști dacă se încălzește prea mult și trebuie să facă ceva în acest sens.

Pentru început, o femeie însărcinată se poate simți epuizată chiar și după ce s-a odihnit. Aceasta poate fi însoțită de senzații de greață și amețeli. La fel, din cauza supraîncălzirii, poate simți o stare de oboseală severă care în unele cazuri poate duce și la leșin.

În plus, dacă o femeie însărcinată observă că nu poate să-și potolească setea, indiferent de cantitatea de apă pe care o bea, ar putea însemna că corpul ei se încălzește prea mult și solicită apă pentru a ajuta la reducerea căldurii.

De asemenea, supraîncălzirea produce o durere de cap palpitantă și un ritm cardiac crescut (tahicardie).

Cu toate acestea, dacă nu esti sigură că temperatura corpului crește, poti utiliza un termometru pentru a confirma. Dacă temperatura este de peste 38,8 - există o problemă.

Cauzele supraîncălzirii în timpul sarcinii

Potrivit Asociației Americane a Sarcinii (APA), deshidratarea este cauza principală a supraîncălzirii în timpul sarcinii. Datorită creșterii temperaturii corpului, o femeie însărcinată se poate supraîncălzi cu ușurință, în special în timpul verii, de unde și cerința de a consuma zilnic de la 8 până la 12 pahare de apă pentru a rămâne hidratată. În plus, cantitatea de sânge crește cu 50% în momentul în care o femeie însărcinată ajunge la cea de-a 34-a săptămână de sarcină. Asta pentru că inima începe să pompeze cu 20% mai mult sânge până în a opta săptămână de sarcină.

De asemenea, o femeie însărcinată experimentează o activitate chimică crescută în corpul său pentru a genera energie pentru procesele vitale ale organelor atât pentru mamă cât și pentru copilul nenăscut. Aceasta poate duce, de asemenea, la o creștere a temperaturii corpului.

Mai mult, căldura corporală produsă de bebelusul în creștere în pântece este de obicei absorbită de corpul mamei. În special, acest lucru se întâmplă în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină, când temperatura suplimentară de la făt poate face o femeie însărcinată să se supraîncălzească.

Cum poți scădea temperatura corpului, în caz de supraîncălzire?

Pentru a regla temperatura și a menține căldura sub control, o femeie însărcinată trebuie să bea multă apă pentru a rămâne hidratată. De asemenea, purtarea hainelor lejere din bumbac și a altor țesături respirabile vor menține corpul aerisit și va preveni erupțiile. Puteți folosi și compresele cu apă călduță pe care să le aplicați pe gât și pe brațe atunci când simțiți că vă supraîncălziți rapid. De asemenea, limitați expunerea la soare în orele de vârf.