mamaplus

9 reguli de aur pe care le respectă Marina Cârnaț în perioada sarcinii

-
//
15.03.2021

Savurând din plin săptămâna 19 de sarcină, mama a șapte copii și bloggerița Marina Cârnaț în vârstă de 37 de ani, a împărtășit câteva reguli importante care îi fac viața de femeie însărcinată mult mai ușoară și frumoasă. După ce a dat vestea că așteaptă al optulea copil, Marina a primit zeci de întrebări de la urmăritorii săi de pe Instagram. Majoritatea sunt curioși cum reușește să-și păstreze calmul fiind însărcinată și având șapte copii de hrănit, adormit, îngrijit și iubit. Având experiență și cu sarcinile precedente, Marina nu a stat prea mult pe gânduri și a făcut o listă cu cele mai bune reguli care îi dau starea de bine necesară în această perioadă delicată.

 • Sunt conștientă că toți copiii sunt diferiți. O mamă liniștită = un copil fericit. Asta doresc, asta tind să fiu, asta dezvolt în mine și asta sunt.
   
 • Eu nu sunt o mamă cu super puteri și nici nu trebuie să fiu. Eu trăiesc momentul, vreau să văd și aud tot ce mă înconjoară, inclusiv mă concentrez asupra senzațiilor de arome din fiecare mușcătură a micului dejun.
   
 • Știu să îmi stabilesc corect prioritățile și îmi ofer posibilitatea să mă odihnesc. Cuvântul “epuizată” niciodată nu a ieșit din gura mea și nu va ieși, fiindcă eu nu mă aduc în starea dată.
 • Nu mă concentrez la fleacuri, ci la lucruri mari, mă umplu emoțional doar cu pozitivitate și sunt sigură în ziua de mâine.
   
 • Eu nu îi ascult pe alții care spun că am ales o viață greșită, că nu fac ceva corect în viziunea lor sau, în general, pe cei care judecă și bârfesc. Eu doar îi binecuvântez, urându-le pace și armonie în suflet.
mamaplus
 • Eu mă împart cu energie, eu nu mă prefac niciodată, nici nu visez... eu doar trăiesc, fără a judeca (asta e esențial).
   
 • Sarcina este o perioadă în care o femeie suferă schimbări hormonale semnificative, care pot contribui, de asemenea, la o creștere de stres, anxietate și chiar depresie. Asta e normal. Țin cont că aceste stări pot avea efecte dăunătoare asupra unui făt. De aceea, orice schimbare de stare a mea eu o spun soțului, comunicăm și primesc susținerea necesară pentru a depăși îngrijorările.
   
 • Am o alimentație sănătoasă și echilibrată, beau apă suficientă pentru a ajuta rinichii să funcționeze bine.

Pe lângă asta, Marina Cârnaț a publicat și primele imagini cu burtica de gravidă, însoțite de un mesaj special în care explică de ce a ținut sarcina în secret.

mamaplus

”Poate pentru că am trecut de multe ori prin asta... Poate pentru că îmi place ca oamenii din jur (inclusiv rudele cele mai apropiate) să observe sarcina vizual... Totuși, cea mai vulnerabilă și nesigură perioadă este până la 12-14 săptămâni și e bine să fii foarte vigilentă (și vigilent - pentru soț). Totuși, fiecare decide pentru sine când e momentul că ar dori și alții să afle...”, măturisește tânăra mamă.

Menționăm că Marina Cârnaț s-a căsătorit cu Teodor Cârnaț în anul 2005. Cei doi au împreună 7 copii - 3 băieți și 4 fete: Teo, Manuela, Mateo, Teia, Tadeo, Malvina și Tamia.