mamaplus

4 sfaturi esențiale ca să ameliorezi senzația de rău din timpul sarcinii

0
//
10.06.2021

Greața, vărsăturile și sensibilitatea puternică la anumite mirosuri pot fi primele semne care anunță o sarcină, în rând cu alte simptome specific din primele săptămâni. Este foarte important să construiești o rutină corectă și să consumi alimente sănătoase, bogate în fibre. Totodată, nu uita că acest simptom neplăcut este specific doar pentru primele trei luni de sarcină, iar situația s-ar putea schimba radical începând cu al doilea trimestru. Până atunci însă, încearcă remediile de mai jos și înarmează-te cu multă răbdare.

  • Trezește-te numai când te simți complet odihnită – nu te strădui să te trezești dacă simți că nu te-ai odihnit suficient. Somnul odihnitor te va face să te simți bine, prevenind senzația de rău de dimineață specifică lunilor de sarcină.
     
  • Ridică-te din pat încet, fără să îți bruschezi corpul – după ce te trezești, nu te ridica brusc din pat. Fă mișcările lent, pentru a permite organismului să se adapteze poziției verticale a corpului, prevenind astfel amețelile care pot fi urmate de greață.
     
  • Alege cu atenție alimentele consumate la micul dejun – cofeina, alimentele grase și condimentate pot declanșa starea de rău, grețurile și vărsăturile, așa că ar trebui să le eviți, mai ales la prima masă a zilei. Totuși, trebuie să mănânci ceva pentru că greața este accentuată de senzația de foame.
     
  • Gustările mici, pe bază de proteine, precum untul de arahide întins pe pâinea prăjită, dar și fructele bogate în potasiu precum bananele, estompează stările de rău ce apar dimineața în timpul sarcinii. Dacă greata este foarte agresivă încă de dimineață, consumă la micul dejun un cartof copt, întrucât reduce aciditatea și te face să te simți mai bine.