Dacă încerci să rămâi însărcinată, s-ar putea să te întrebi în ce masură crampele menstruale îți pot influența fertilitatea.

mamaplus

În general, faptul că suferi de crampe menstruale nu te va împiedica să rămâi însărcinată, însă afecțiunea care provoacă crampele menstruale ar putea totuși să aibă un impact asupra șanselor tale de a deveni mamică.

Crampele sunt cauzate de prostaglandină, o substanță chimică ce se produce în mod natural și se regăsește în toate țesuturile organismului uman, inclusiv în uter. În timpul menstruației, prostaglandina face ca musculatura uterului să se contracte, ceea ce ajută la eliminarea membranei uterine, iar în timpul nașterii induce contracțiile travaliului. Dacă nivelul prostaglandinei din corp este prea mare, atunci este posibil să ai contracții uterine mai intense.

De asemenea, este posibil ca după naștere, chiar dacă ai suferit de crampe menstruale foarte dureroase înainte de sarcină, nivelul durerii să se atenueze considerabil.

Reține că anumite cauze ale crampelor menstruale pot conduce în final la infertilitate, așa că nu ezita să consulți medicul specialist încă de la primele semne de disconfort.

Sursa