mamaplus

Viața de după naștere, așa cum este ea: ”M-am pus pe plan secund pentru copiii mei. Încă mă vindec.”

-
//
12.02.2020

Poveștile și experiențele proaspetelor mămici sunt unice și trezesc emoții deosebite, mai ales pentru femeile care știu despre ce este vorba. Citește în continuare povestea unei femei care și-a deschis sufletul într-un mesaj special în care, probabil, se vor regăsi multe mămici.

Au trecut patru luni de când am născut. Patru luni în care mi-am simțit sânii grei, dureroși, iar durerile de spate nu mi-au dat pace. Patru luni în care mi-am privit întruna bebelușul meu rozaliu și moale și cu obrăjori pufoși. Patru luni de epuizare și alăptat în mijlocul nopții. Și cu toate astea, mă simt atât de „novice” în acest drum al vieții mele.

Corpul meu este complet diferit acum față de cum era atunci când nu aveam copii. Mai vulnerabil în unele locuri, mai puternic în altele. Mi-am împins trupul la limită în unele zile și l-am privat de multe lucruri.

M-am pus pe plan secund pentru copiii mei. Încă mă vindec. Încet, încet, bucăți din mine se adună la loc și iau o nouă formă.

Buricul meu, cândva găurit cu un inel, în tinerețea mea rebelă, stă acum ascuns. Vergeturile de pe abdomen devin și mai evidente atunci când încerc să mă închid la blugi. Sânii se umflă, se desumflă, mă dor, se scurg, se simt de parcă sunt pe cale să explodeze. Umerii mei au tendința să stea aplecați în față, de parcă trupul meu a luat forma iubirii pe care o port copilului meu. Buzele mele sunt uscate de la deshidratare. De multe ori uit să beau și apă.

Nu sunt un martir, sunt o mamă. O mamă care trece prin perioada postpartum.

Viața în postpartum este grea și firavă în același timp. Este dureroasă și euforică, cu momente de singurătate și momente de împlinire. Perioada postpartum este viața însăși: cu suișuri și coborâșuri, dinamică și în permanentă schimbare.

Este normal să tânjești după vechea ta viață, să te simți copleșită de emoțiile declanșate de noua ta viață.

Poți să îți iubești copiii până la cer și înapoi și tot să simți nevoia unei pauze, uneori. Viața postpartum e o perioadă cu adevărat delicată. Așa că ai grijă de tine. Și spun asta pentru că uneori și eu am nevoie să îmi reamintesc acest lucru.