Apariția unui copil aduce foarte multe schimbări în viață, în cuplu și asupra corpului. În primele zile când te confrunți cu oboseala din cauza lipsei somnului și a stresului, nu-ți stă gândul la momente tandre cu partenerul tău.

mamaplus

Rezultatele unui studiu internațional arată că aproape o treime (31%) din mamele care au născut recent spun că au făcut sex cu partenerul de viață, chiar dacă nu s-au simțit pregătite.

Sondajul a constatat că 53% dintre mame sunt interesate de sex din nou după cele 6 săptămâni de la naștere, iar 11% dintre mame au răspuns că au fost interesate de sex înainte de primele 6 săptămâni postpartum.

Partea interesantă este că femeile care și-au dorit să facă sex mai devreme, au sub 30 de ani, iar restul sunt trecute de această vârstă.

Fie că aștepți șase săptămâni sau șase luni, important este să te simți pregătită.

Cercetarea publicată în revista Obstetrics & Gynecology sugerează că aproximativ 17-36% dintre mame se confruntă cu probleme atunci când fac sex la șase luni după naștere și că doar aproximativ 15% dintre acestea discută despre preocupările lor cu medicul.

Sursa