Multe femei cred că, tocmai pentru că nu au născut pe cale naturală, nu vor avea nicio problemă să facă sex după cezariană, încă din primele zile după intervenție. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa. În cele mai multe cazuri, recuperarea după operația de cezariană durează mai mult decât în cazul unei nașteri pe cale naturală.

mamaplus

Totuși, ar fi bine să nu îți faci prea multe griji! Disconfortul pe care este foarte posibil să îl resimți în primele săptămâni după naștere nu este unul permanent. Există câteva soluții că să începi să te bucuri din nou de viață sexuală.

Ai auzit că se poate face sex după cezariană și mai devreme de cele 4 sau 6 săptămâni cât recomandă medicii? Cu siguranță că da, însă doar dacă nu ai dureri sau sângerări. În plus, problemele acestea, sângerările ori infecțiile încep să dispară după 2 săptămâni. Pe de altă parte, dacă în urma operației au survenit complicații, infecții, hemoragii, va trebui să aștepți mai mult timp ca să faci sex după cezariană.

Nu în ultimul rând, amintește-ți că fiecare femeie este diferită. Chiar și după o lună și jumătate, să faci sex după cezariană poate fi o provocare dureroasă. Nivelul scăzut de estrogen din fluxul ceva mai scăzut de sânge din corp face ca țesuturile vaginale să fie mai sensibile și mai delicate la atingere.

Schimbările hormonale, de asemenea, scad cantitatea de lubrifianți naturali, prin urmare mediul vaginal va fi unul uscat, care se irită ușor și doare.

În farmacii găsești produse speciale pentru lubrifiere, care au rolul de a reduce disconfortul din timpul actului sexual. Dacă lubrefiantul nu funcționează, medicul îți poate recomanda un produs cremos care se administrează pe cale vaginală, cum ar fi ovulele vaginale, sau supozitoarele cu estrogen.

Pune în aplicare următoarele trucuri și lucrurile se pot întoarce în favoarea ta:

- folosește un lubrifiant;
- bea un pahar cu vin înainte, dacă nu alăptezi, sau solicită o sesiune de masaj iubitului;
- spune-i partenerului să nu se grăbească și să fie delicat în mișcări;
- nu te sfii să îi spui când nu te simți confortabil sau, dimpotrivă, când începi să te simți mai bine;
- practică exercițiile Kegel, care tonifică mușchii vaginali.

Sursa