Nu în zadar există o vorbă care spune că ”Nu ai de unde să știi până nu devii mamă”, fiind adevăr pur. Mămicile cu experiență știu bine că, nașterea unui copil este un miracol care te poate ajuta să treci peste orice durere, emoții neplăcute sau etape grele din viața ta. Există cel puțin opt lucruri pe care doar mamele le știu și le trăiesc.

Cât de chinuitoare ar fi, durerile se uită

Cum altfel să fie femeile capabile să treacă prin aceeași experiență de mai multe ori?

Imediat după naștere, nu te mai interesează că ești obosită cum n-ai fost în viața ta, că încă mai doare. Nu mai știi de neplăcerile din ultimele 9 luni, nu mai știi de nimic. Amintirile care rămân din toată acestă experiență sunt cele plăcute, iar cea în care bebelușul îți este dat în brațe e prima în top.

Niciodată nu te-a obsedat mai tare bătaia inimii

Încă de la prima ecografie, aștepți acea bătaie a inimii cu sufletul la gură. Bineînțeles, odată ce naști, obsesia nu se încheie aici. Îl vei asculta cum respiră și vei vrea să-i simți inimioara cum bate cât de des poți.

Nu mai dai doi bani pe modă

Mai ales dacă ai fost nevoită să naști prin cezariană, dar nu numai, vei alege cele mai comode haine, indiferent dacă pare că te-a îmbrăcat cineva cu furca. Vei căuta să alegi haine cât mai fine și delicate cu pielea ta sensibilă, iar pentru asta nu are nimeni voie să te critice.

Afli că se poate dormi în orice poziție

Dacă până să rămâi însărcinată aveai probleme să adormi, nu puteai să o faci decât dacă stăteai într-un anume fel, pe o anume parte a patului, ei bine, vești bune! Odată ce devii mamă, somnul are o singură regulă: când poți, pe unde poți. Vei ațipi lângă pătuț, în cadă și ocazional pe toaletă, cel puțin în primele zile.

Alăptarea nu-i treabă ușoară

Părea că alte mame o fac atât de ușor, nu? Mai ales prima dată, ai parte de un întreg proces ce nu e neapărat plăcut și care poate fi chiar frustrant pentru mame. Cu multă răbdare și ajutorul unui specialist, vei reuși să depășești asta și te vei bucura de cel mai divin proces pe care l-ai văzut vreodată în viață.

Mersul la baie poate fi un coșmar

La scurt timp după naștere ți-ai dorit să faci orice, numai să nu te duci la baie, nu-i așa? Indiferent dacă ai născut prin cezariană sau natural, excursia la baie e dureroasă. Din fericire însă, cel mai probabil medicii îți prescriu un laxativ care să îți ușureze din dureri.