mamaplus

O femeie a născut o fetiță de 5 kg: ”Am început să râd pentru că eram în stare de șoc”

-
//
13.07.2021

O femeie însărcinată în luna a noua nu își imagina că pentru ea nașterea se va încheia cu o surpriză de proporții. Medicii estimaseră că bebelușul ei cântărea 3 kilograme, însă măsurătorile lor au fost înșelătoare deoarece fetița, care a fost numită Annie, cântărea nici mai mult mult, nici mai puțin de 5 kilograme. Cazul a avut loc în Marea Britanie.

Fetița era mult mai dezvoltată decât preziseseră medicii care o supravegheaseră pe Grace pe tot parcursul sarcinii. Femeia a fost programată pentru cezariană la 37 de săptămâni de sarcină. Probabil dăcă ar mai fi așteptat până când i-ar fi venit sorocul, aproape de 40 de săptămâni, fetița ar fi putut fi și mai mare de atât.

Medicii au rămas uimiți când, în timpul operației de cezariană, au văzut cât de mare e bebelușul.

mamaplus

“Știam că o să fie mare, dar aș fi zis că poate are 4 kilograme cel mult. Mi-au dat-o în brațe și au adus cântarul pentru a o cântări chiar în fața mea. Am început să râd pentru că eram în stare de șoc, iar echipa de medici și asistente care m-au ajutat la naștere a spus că era cel mai mare bebeluș pe care l-au văzut”, a povestit Grace, la doar câteva luni după ce a născut.

Fetița pe nume Annie este cel mai mare bebeluș născut în 2021, până azi

Grace a povestit și care a fost reacția soțului ei, care a rămas uimit când a aflat câte kilograme are micuța lor. El a la spitalul Frimley Park, din Surrey, unde Grace a născut și a fost extrem de surprins când a văzut-o.

Bărbatului nu îi venea să creadă că bebelușul lor era atât de mare și că hainele de nou-născut pe care le pregătiseră aveau să nu îi vină deloc lui Annie.

“Știa și el că ecografiile pe care le făcusem puteau să nu fie exacte și a crezut că va avea undeva pe la 4 kilograme. Amândoi râdeam și ne uitam la ea. Am donat toate hainele de nou-născut pe care le cumpărasem către spital”, povestea Grace despre soțul ei.
 

mamaplus

Grace mai are acasă un fiu pe nume Oliver, în vârstă de 10 ani, și un alt băiețel pe nume Albert, în vârstă de 6 ani. Femeia și-a amintit că băieții ei au avut o greutate normală la naștere, în jur de 3 kilograme.

În prezent, Grace se poate declara o mama fericită, având brațele pline cu cei trei copii ai săi.

“Cu siguranță nu mai fac copii. Nu vreau să mă gândesc cât va cântări următorul și vreau să slăbesc, revenind la vechea mea greutate”, a mai spus proaspăta mămică.

mamaplus