O femeie în vârstă de 37 de ani, cu o greutate de 220 kg, a născut al cincilea copil, la maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi. Acest caz este o premieră pentru medicii din zona Moldovei, iar o echipă formată din trei medici, chirurgi şi anestezişti au fost alături de femeie 24/24h, pentru ca totul să se desfăşoare conform planului. 

„Astăzi ne-am aflat în fața unui caz deosebit din punct de vedere medical şi administrativ, la nivelul regiunii şi în România. Felicit echipa spitalului. A fost o provocare. Am fost pregătiți din timp. Masa are o capacitate de până la 300 kg”, a declarat Robert Dâncă, manager al Maternității Cuza Vodă din Iaşi. 

Femeia avea mai multe comorbidități asociate, majoritatea din cauza greutății.   

„Ne aflăm în fața unei premiere medicale în Iaşi şi în țară. O gravidă cu o obezitate morbidă, 220 de kg, cu o serie de comorbidități asociate, hipertensiune şi ulcer varicos. Din fericire, am făcut față cu brio acestei provocări. Astăzi, la 11 jumătate a născut pe cale naturală 3.080 de grame. Nu au fost evenimente şi complicații. Urmează o monitorizare a evoluției. Din fericire, am fost pregătiți din punct de vedere logistic, medical. Va mai rămâne în spital minim 3-5 zile. Copilul a primit nota 8. Se află sub supravegherea echipei de neonatologie. Am avut o echipă mare. Succesul cazului se datorează mai multor medici”, a transmis Mihaela Grigore, medic la maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi.