mamaplus

Despre asta nu-ți va spune nimeni: 7 urmări neplăcute ale nașterii prin cezariană

-
//
04.06.2020

Foarte multe mămici trăiesc cu impresia că nașterea prin cezariană este floare la ureche comparativ cu cea naturală, dar lucrurile nu stau deloc așa. Din punct de vedere tehnic pare într-adevăr mai ușor, dar despre durerile post-operatorii și despre perioada de recuperare nu se înghesuie nimeni să vorbească. Iată doar câteva dintre lucrurile neplăcute de care vei avea parte după nașterea prin cezariană.

Calmantele

Vei avea nevoie de ele că de aer. De altfel, este foarte posibil să ți le recomande chiar medicul, indiferent dacă vorbim despre antiinflamatoare sau de alte calmante. Din fericire, această perioadă nu va dura mai mult de doua săptămâni.

Abstinența

În primele săptămâni, sângerările și incizia încă nevindecată te vor face să nici nu îți dorești să faci sex. Recuperarea se face în timp, iar perioada de recuperare pentru femeile care nasc prin cezariană este mult mai lungă decât cea a nașterilor naturale. În plus, nu e exclus să experimentezi dureri abdominale în timpul sexului pentru un timp destul de îndelungat după nașterea prin cezariană.

Constipația

Nimeni nu vorbește despre asta, dar efectul medicamentelor calmante pe fondul hormonilor de sarcină va duce, inevitabil, la constipație și dureri abdominale. Pentru a avea situația sub control, nu putem decât să îți recomandăm o dieta echilibrată și un consum optim de lichide.

Alăptarea

Totul pare natural și cumva mulțumitor atunci când te gândești la alăptare, dar să faci asta după o operație nu e tocmai cel mai plăcut lucru din lume. Sunt femei care pot alăpta abia după câteva zile de când au născut.

Centura abdominală

O vei purta constant în jurul taliei și îți va fi de folos, pentru că te va ajuta să îți revii mai bine după operație și îți va proteja rana. Cu toate astea, nu e nici cel mai confortabil și nici cel mai modern accesoriu.

Tristețea

Să nu crezi că nașterea prin cezariană îți creează un scut anti-tristețe sau împotriva depresiei postnatale. Dacă experimentezi astfel de sentimente, cel mai bine ar fi să discuți cu un specialist despre asta; este foarte posibil că depresia post-partum să nu dureze mult și să nu fie acută, dar un psiholog te va ajuta să înțelegi mai bine ce se întâmplă cu tine și să te adaptezi la noua situație.

Gazele

Nu vei putea tuși, nu vei putea strănuta, iar flatulența îți va deveni total străină. De fapt, din cauza durerilor post-operatorii, îți va fi imposibil să elimini aerul și gazele pe orice cale.