Doamnelor, in caz ca nu v-ati dat seama, femeia la ovulatie face legea in viata: in timp ce acel micut ovul se strecoara gratios in jos pe trompa uterina, hormonii ce se declanseaza provoaca o adevarata schimbare de strategie si atitudine cu care abordati viata in zilele din jurul ovulatiei.

Ce se intampla in timpul ovulatiei la femei

O femeie la ovulatie – spun studiile de specialitate recente – prefera si face tot felul de actiuni ciudate de care nici nu se credea in stare. Ca si cum o alta fiinta salasluieste in interiorul sau si ii dirijeaza comportamentul la care nu se gandea in celalalte 27 zile de ciclu.

Iata cum ovulatia poate controla viata si relatiile unei femei, totul in numele instinctului primar al reproducerii si perpetuarii speciei, fie ca o vrea, fie ca nu.

Femeia la ovulatie respinge barbatii buni, de casa, dar care nu sunt sexy

“O femeie isi evalueaza relatiile in mod diferit, in functie de perioadele din ciclul lunar in care se afla, iar evaluarile ei sunt determinate de cat de atractiv sexual isi percepe partenerul a fi” declara Martie Haselton, unul dintre cercetatorii studiului realizat de UCLA pe un esantion reprezentativ de femei aflate la ovulatie.

Studiul a aratat ca femei care aveau drept partener un barbat stabil, de treaba, tipologia “baiat bun, de casa” versus unul sexy, tipul “golanas bun la pat”, au fost cele mai destabilizate in perioada ovulatiei, simtindu-se distante si vinovate fata de barbatii de treaba si de casa pe care ii aveau alaturi, pe care ii criticau si nu ii mai agreau suficient atunci cand ele traversau perioada cea mai fertila.

“Femeile cu barbati buni si stabili se simteau distante de ei care erau fertile la maxim fata de cand erau mai putin fertile”, spune specialistul. “Iar aceasta nu a fost valabila pentru femeile care aveau drept partener un barbat foarte atractiv sexual. Chiar daca relatia lor era apropiata, in perioada de ovulatie cunostea un varf puternic, dat de atractia si excitarea partenerei”.

Partea buna este ca, desi in perioada de ovulatie suntem foarte critice cu partenerii nostril de treaba, de casa si buni de pus pe rana dar nu foarte sexy, nu mergem atat de departe incat sa dorim despartirea de ei. Dar sunt sanse mari ca sa ne transformam in adevarate scorpii in acele zile.

Intrebarea poate fi: de ce femeile nu dau la o parte barbatii de treaba dar care nu sunt sexy ca sa isi gaseasca unii care sa fie si sexy, pentru ca la ovulatie atractia sa fie maxima si deci conceperea copiilor garantata? Raspunsul cercetatorilor este deprimant: nu sunt suficient de multi barbate care sa fie si stabili dar si sexy.

“In arena de reproducere umana, femeile au ajuns ca in mod instinctiv sa prefere barbati care sa aiba si calitati umane ridicate dar care sa contribuie si cu gene bune sexual vorbind”, afirma dr Haselton.

Ce se intampla in timpul ovulatiei la femei

“Problema este ca pe “piata” exista un numar foarte retrans de barbati care sa stea bine la ambele capitole, asa incat femeile sunt nevoite sa faca compromisuri.”

In concluzie, la ovulatie, instinctiv, femeile ar prefera sa se reproduca mai degraba cu un barbat sexy si apoi sa se aseze la casa lor cu un tip ce doreste relatie cuminte pe termen lung. Insa, in viata reala evident ca nu exista asa ceva.

Femeia la ovulatie are fantezii sexuale la cote ridicate

Un studiu nou realizat la Universitatea Lethbridge din Canada a descoperit ca pe durata celor trei zile din jurul ovulatiei, femeile au o crestere substantiala a fanteziilor sexuale, din pricina starii de excitare ridicate. O alta concluzie este aceea ca femeile in aceasta perioada devin mai sensibile, sentimentale, se concentreaza pe emotii si pe ce simt decat doar pe actul sexual in sine.

Femeia la ovulatie considera arta ca fiind mai erotica

Iata un alt efect secundar ciudat al ovulatiei: femeile in aceasta perioada apreciaza arta mai mult, in mod special cea erotica, indiferent care ar fi ea, picturi, filme, carti. Barbatii pot profita de aceasta descoperire.

Femeia la ovulatie detecteaza tipii homosexuali mai usor

Conform unui studiu realizat la Universitatea Tufts, femeile au un fel de radar intern de a “simti” si intui care barbati au inclinari homosexuale, iar in perioada de ovulatie acest radar este activat la maxim. Abilitatea de a detecta orientarea sexuala a unui barbat este in stransa legatura cu ciclul menstrual. “Cu cat se apropie de ovulatie femeia, cu atat acest simt special al ei se asculte si atinge varful la ovulatie, dupa care descreste lent si sigur pana la finele lunii menstruale”, spun specialistii.

Ce se intampla in timpul ovulatiei la femei

Femeia la ovulatie cumpara haine sexy

Un studiu realizat de Universitatea Minnesota Carlson a descoperit ca in timpul ovulatiei, femeile se imbraca ca sa impresioneze, din instinct, si deci isi cumpara haine mai sexy. Aparent, e o alegere inconstienta, dar femeia la ovulatie doreste sa arate mai sexy decat alte femei din preajma, tocmai pentru a atrage barbati potriviti pentru a procrea impreuna cu ea, daca este cazul. Daca vrei sa tii de buget, tine cont cand esti la ovulatie si evita shoppingul in acea perioada.

Femeia la ovulatie evita sa vorbeasca la telefon cu tatal ei

Daca esti femeie si nu ai chef ca in anumita zi sa vorbesti la telefon cu tatal tau, sansele sunt mari ca te afli in preajma ovulatiei, spun studiile de specialitate. Aceasta concluzie cel putin ciudata – ca femeile isi evita tatal in perioada ovulatiei sau daca vorbesc cu el o fac rapid si expeditiv – se explica prin teoria evolutiei: femeia are tendinta sa evite contactul cu rude masculine paterne (care o fac sa se simta mai degraba o fetita, un copil si nu o fiinta sexuala pregatita de procreere) cand intreaga ei fiinta doreste sexul, constient sau nu.

Femeia la ovulatie este buna in a detecta prezenta serpilor

Nu, nu este vorba de o figura de stil ci chiar de serpi adevarati, acele reptile dizgratioase si deseori veninoase. Un studiu recent a descoperit un rezultat cu totul ciudat si surprinzator, anume ca o femeie aflata in faza luteala, deci incepand cu ovulatia si pana la aparitia ciclului urmator, daca este expusa impreuna cu alte persoane intr-un mediu natural unde exista unul sau mai multi serpi, isi da seama de prezenta lor in preajma. Deci, alaturi de alte caracteristici ale ovulatiei, se adauga si capacitatea de a detecta serpi. E bine de stiut aceasta ciudatenie a naturii, cine stie cand este nevoie de informatia aceasta pentru a salva viata de atacul unui sarpe veninos…

Ce se intampla in timpul ovulatiei la femei

Femeia la ovulatie este inclinata mai mult sa isi insele partenerul

Iata o alta consecinta a faptului ca nu femeia, ci hormonii ei sunt de vina si ii dau viata peste cap…. Un studiu realizat la UCLA a descoperit ca in perioada ovulatiei, femeile sunt destul de atrase sexual de alti barbati decat partenerii de baza. Daca arata sexy, este si mai evidenta atractia. Desigur ca asta nu inseamna cale libera la inselat partenerii, scuza aceasta nu va sta in picioare vreodata. Mai bine folosim efectele ovulatiei ca sa detectam serpi sau sa ne bucuram de arta erotica.

Sursa: sfatulparintilor.ro