mamaplus

La 3 ani după ce a născut prin cezariană, o atletă câștigă a 11 medalie la Jocurile Olimpice

-
//
12.08.2021

Povestea acestei femei a făcut înconjurul lumii și vorbește despre forță și curaj. La finalul anului 2018, atleta Allyson Felix era în secția de terapie intensivă a spitalului din Detroit. Femeia tocmai născuse prematur, la 32 săptămâni de sarcină. Micuța ei venise pe lume prin intermediul operației de cezariană, iar prima lor întâlnire a avut loc cu întârziere, pentru că Allyson a suferit un șir de complicații după naștere.

Pentru o femeie sportivă vestea că este însărcinată poate fi bucurie și tristețe în același timp. Bucurie pentru că va deveni în curând mamă și tristețe pentru că atât sponsorii cât și antrenorii le vor elimina din toate competițiile sau vor tăia drastic din sumele de bani stipulate în contractele de colaborări. Așa s-a întâmplat și cu atleta Allyson Felix.

Nike, sponsorul ei principal i-a redus contractul de sponsorizare cu 70%, în mod evident pentru că o femeie care este gravidă sau crește un copil, nu mai are o expunere media menită să justifice o sumă importantă investită în ea. Și nici un posibil viitor de succes în era foarte competitivă a atletismului actual.

Prin urmare, Allyson a renunțat la contractul cu Nike și și-a dezvoltat propriul brand de încălțăminte: SAYSH - the truth of hers'.

Cu câteva zile în urmă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Allyson Felix a alergat cu pantofi de sport construiți de către firma ei - Saysh și a câștigat la cei 36 de ani pe care îi va împlini în noiembrie, încă 2 medalii, devenind cea mai medaliată atletă din istoria Jocurilor Olimpice.

Fotografia în care se văd cele 11 medalii câștigate de-a lungul celor 5 prezențe consecutive la JO (7 de aur, 3 de argint și una de bronz) și cicatricea cezarianei din 2018, spune tot ce trebuie să spună despre dragostea, firea puternică și curajul unei mame.

mamaplus
mamaplus