mamaplus

Gloria Gorceag despre viața cu doi copii: ”Când dorm? Mamele nu dorm!”

-
//
22.12.2021

La șase luni de când a devenit mămică pentru a doua oară, interpreta și prezentatoarea TV Gloria Gorceag ne-a povestit cum își organizează timpul astfel încât să îmbine maternitatea cu activitățile ei de bază. Chiar dacă nu reușește absolut tot ce își propune, Gloria mărturisește că soțul îi este mereu alături.

”Nu reușesc multe din tot ce îmi propun, dar soțul mă ajută foarte mult, pentru că se implică în creșterea copiilor. Fără el nu aș fi reușit să fac față programului pe care îl am. Pentru că eu îmi propun să fiu activă social și să-mi realizez proiectele mele, mă organizez în fiecare dimineață și reușesc să fac cel puțin 20% din activități. Aș vrea să reușesc mai multe.”, a menționat Gloria Gorceag pentru MamaPlus.md.

Un lucru cert este că mamele nu dorm aproape deloc. 

”Când dorm? Mamele nu dorm! Glumesc, bineînțeles... La al doilea copil organismul e deja adaptat. Să te trezești de câteva ori pe noapte nu-i așa de grav cum era la primul copil. Acum mă trezesc să alăptez și se mai întâmplă să mă trezesc pentru că Leo are nevoie de mine: ba vrea apă, ba pipi, ba a visat urât...”, a mai adăugat ea.

mamaplus

Gloria Gorceag spune că atunci când a aflat că așteaptă al doilea copil s-a avântat în noua etapă din viața ei cu brațele deschise și cu gânduri senine, spunându-și: ”Fie ce-o fi”...

”A fost un carusel de emoții, cu doi copii e dublu solicitant, dar în același timp, Oliver este un copil atât de senin, dulce și zâmbăreț, încât eu am înțeles din start că trebuie să mă bucur chiar și în zilele în care îmi este foarte greu.

Leonardo, copilul nostru mai mare, ne-a demonstrat că poate fi un copil foarte cooperant, conștient și grijuliu, chiar dacă e un toddler de 3 ani și are crizele lui de plâns. Tot timpul, vizavi de frățiorul lui a arătat doar grijă și dragoste.”, ne-a povestit interpreta.

mamaplus

Apariția lui Oliver a adus multe schimbări în familie, iar gelozia dintre frați este o etapă pe care nu ai cum să o eviți.

”Normal că un copil de 3 ani nu poate să înțeleagă absolut tot ce îi spun părinții și trebuie să repeți de multe ori, chiar dacă uneori îți pare că nu mai ai răbdare. Trebuie să-i repeți că nu e voie să îl strângă atât de tare de mânuță, nu e voie să îl trezească atunci când doarme sau nu e voie să strige tare pentru că îl sperie. Au fost momente de gelozie, dar nu exagerate, însă am observat că există o relație frumoasă între cei doi.

Dacă Leonardo vede în magazin, de exemplu, patru bomboane sau ursuleți, zice mereu – acestea sunt pentru mami, tati, Leo și Oli. Niciodată nu îl scoate din ecuație pe frățiorul său. Este un lucru care m-a surprins din prima.”, mărturisește Gloria Gorceag.

Chiar dacă nu are parte de un somn împlinit și traversează o perioadă mai agitată, interpreta Gloria Gorceag este o mamă fericită și conștientă de faptul că aceste momente sunt absolut unice și irepetabile, iar celelalte aspecte se rezolvă cu multă răbdare și dragoste.

mamaplus
mamaplus