Copiii născuți în Anul Șobolanului au abilități de lideri, se stăpânesc foarte bine, sunt disciplinați și pot avea succes în viață grație modului în care fac față dificulăților cu care se confruntă.

Caracteristici personale

Copiii născuți în Anul Șobolanului sunt isteți, onești, muncitori, amuzanți, practici, eficace, activi, influenți. Sunt zgârciți, dar dacă e vorba de o persoană pe care o îndrăgesc, sunt sentimentali, onești, sensibili, caută tot timpul adevărul. Copiii născuți în Anul Șobolanului sunt ageri și le place să fie integrați într-un grup.

Talente naturale

Copiii născuți în Anul Șobolanului sunt foarte calculați și nu fac lucruri care să le pună în pericol siguranța. Sunt foarte economi și își dezvoltă rapid un buget pentru lucrurile pe care și le doresc în viață.

Copiii născuți în Anul Șobolanului sunt foarte vorbăreți, le place să citescă, pot deveni excelenți scriitori sau comunicatori. Au un simț dezvoltat al detaliului, o memorie excelentă și dețin abilitatea de a atrage prosperitatea.

Prieteni

Copiii născuți în Anul Șobolanului sunt loiali și foarte sociabili. Ei își consideră prietenii o extensie a propriei familii și îi prețuiesc ca atare. Ei pot fi prieteni la cataramă cu devotatul Bivol, dar le vor place deopotrivă și aventurosul Dragon, isteața Maimuță. Nu vor putea suporta, însă, caracterul schimbător al Calui.

Cum e să fii părinte de copil născut în Anul Șobolanului

Micuții sunt foarte respectuoși și nu vor da mari bătăi de cap părinților. Aceștia nu trebuie decât să-i respecte, să-i aprecieze și să îi facă fericiți. Nu funcționează manipularea, căci nu sunt ușor de păcălit.

Acești copii au un puternic simț al proprietății și al spațiului personal și vor reacționa dacă părinții le umblă prin lucruri, chiar și pentru a le face curățenie în cameră. De aceea, acești copii își vor face de mici singuri ordine în lucruri și își vor păstra camera curată. O problemă ar fi faptul că nu își împart jucăriile cu ceilalți copii.

Pentru că își doresc să facă foarte multe, există riscul să-și consume energia încercând să ducă la bun sfârșit prea multe sarcini în același timp. Părinții ar trebui să-i învețe să-și prioritizeze acțiunile și să-și canalizeze energia pentru îndeplinirea sarcinilor una câte una.