Autorul blogului Tăticool și celebrul prezentator TV din România Dan Cruceru a publicat recent un articol interesant care a atras atenția multor cititori. El a abordat câteva momente importante din educația copiilor, specifice generației actuale de părinți.

Trebuie să știi despre Dan că este tatăl a doi copii frumoși - Sophia Maria în vârstă de 8 ani și frățiorul ei care a venit pe lume în decembrie 2018. Revenind la subiect, haideți să vedem în continuare ce crede Dan despre comportamentul părinților din ziua de azi și cum vede el situația actuală prin prisma unui tătic.

Copilul nu are nevoie de lucrurile pe care i le cumperi! Are nevoie de tine!

Părinții încearcă să le cumpere copiilor tot ce nu au avut ei când erau mici. Dar uită adesea că, atunci când eram copii, ne-a lipsit mai ales prezența tatălui. Fiți lângă ei și le veți oferi cele mai scumpe lucruri de pe lume!

Tu ești cel mai bun părinte pe care copilul tău îl putea avea! Dacă îți dorești asta!

Nimeni nu se naște învățat în meseria de părinte. Greșim cu toții, facem erori mai mici sau mai mari. Nu vă învinuiți. Copiii noștri sunt cei mai generoși din lume. Cu timpul, dacă suntem lângă ei, vom dezvolta o relație senzațională.

Spune-i că-l iubești! Copiii uită repede și au nevoie mereu de confirmări.

Am suferit după cele două cuvinte în copilărie. Am dorit să le aud și când făceam lucruri mărețe, dar, mai ales, atunci când sufeream. Copiii noștri au nevoie să li se spună că sunt iubiți. Tot timpul.

Dă-le undița și învață-i cum să pescuiască! Nu le scoate peștele din apă.

Arată-i copilului tău calea să reușească, sprijină-l să-și atingă idealurile, dar nu munci tu în locul lui. Decât să-i creezi tu cel mai tare avion cu reacție la un proiect de școală, mai bine își va face el unul din hârtie. Cu siguranță se va simți mai mândru de lucrarea lui.

Arată-le că lumea este mult mai mare decât își imaginează acum. Așa că obstacolul de azi va fi insignifiant mâine.
Toate se pot rezolva în viață. Nu există obstacol de nedepășit, nu există dramă prea mare. Ceea ce azi e o tragedie pentru ei, mâine va însemna un lucru mărunt, de care vor râde. Tu trebuie să-i fii alături și să-l înveți asta.

Fă-l să simtă că la pieptul tău va fi mereu în siguranță și că tatăl va fi singurul bărbat care îl va iubi necondiționat.

Ești primul exemplu masculin din viața lui și, dacă îi vei fi alături, îi vei rămâne principalul exemplu. De la tine învață tot ce trebuie să fie un bărbat sau tot ce trebuie să ceară de la un bărbat. Și mai ales trebuie să învețe că tatăl îi va fi mereu alături!”, scrie Dan pe blogul său.