O femeie a născut gemeni, însă bucuria de-a deveni mamă a fost umbrită de griji atunci când a aflat că fetița are 1,200 grame, iar băiețelul doar 453. De trei ori mai mic decât sora lui, prematurului nu i s-au dat prea multe șanse de supraviețuire din partea medicilor.

Audrieanna Lambert în vârstă de 32 de ani din Washington, Pennsylvania (Statele Unite ale Americii) a mers la doctor atunci când era însărcinată și controlul amănunțit a scos la iveală faptul că la vârsta gestațională de 20 de săptămâni, unul dintre gemeni a început să aibă restricție de creștere. Practic, micuțul Reagan s-a oprit din crescut.

A existat un moment în care medicii au crezut că băiatul nu mai trăiește

Apoi, două săptămâni mai târziu, inima celui mic s-a auzit și părinții și-au recăpătat speranța! Anumite complicații apărute în timpul sarcinii i-au făcut pe doctori să o avertizeze pe femeie că există pericolul de-a nu putea duce sarcina până la capăt și că viața ei este în pericol. Totuși, mama și-a păstrat speranța și, în luna decembrie, femeia a născut prin cezariană de urgență.

Așa au venit pe lume gemenii săi: Mila, de 1,200 de grame, și Reagan, de doar 453 de grame. Practic băiețelul a fost de trei ori mai mic decât sora lui.

Fetița a stat 45 de zile la terapie intensivă până ce a putut fi dusă acasă

Băiețelul, în schimb, s-a luptat cu infecții dificile, cu greutatea extrem de mică și cu riscurile pe care le aduce un astfel de grad de prematuritate. Medicii au fost destul de reținuți și nu prea i-au multe șanse copilului. Abia după 118 zile, el a putut fi dus acasă, în sânul familiei. Azi, la șapte luni după ce au venit pe lume, între frații prematuri încă există o diferență de greutate, dar sunt amândoi sănătoși, spre marea bucurie a părinților.

„Acum au șase luni și cresc, trec cu bine prin fiecare etapă de creștere. Au sfidat toate așteptările”, au dezvăluit părinții, potrivit celor de la newsweek.com.

Povestea acestei familii a făcut rapid înconjurul lumii și a impresionat milioane de oameni.

mamaplus