Problemele de fertilitate, indiferent de cauze, sunt extrem de frecvente în zilele noastre. Numărul cuplurilor care se confruntă cu infertilitatea a crescut considerabil și imposibilitatea de a aduce pe lume propriul copil este una dintre cele mai greu de suportat probleme. Dacă și tu te confrunți cu o problemă de infertilitate, pentru a te încuraja, îți vom prezenta povestea a 3 vedete care avut succes în lupta cu fertilitatea.

Din fericire, medicina a evoluat și astăzi infertilitatea nu mai este un diagnostic definitiv. Există multe tratamente pentru infertilitate pe care le poți încerca și care au avut succes de nenumărate ori. Cu siguranță ai auzit sau ai discutat cu medicul tău despre ele, dar de data aceasta ne-am hotărât să îți prezentăm câteva cazuri concrete care să te convingă și să îți ofere măcar o urmă de speranță.

Mariah Carey

 

mamaplus

Cântăreața americană Mariah Carey s-a confruntat mult timp cu problema infertilității. După pierderea unei sarcini, tratamentele pentru infertilitate s-au întins pe durata a câțiva ani buni. Artista povestește că, în cazul ei, s-a pus accent pe suplimentul de progesteron, supliment pe care a fost nevoită să și-l administreze chiar și după ce a rămas însărcinată, până în săptămâna 10 de sarcină. Astfel riscurile unui avort spontan au fost diminuate și frumoasa care ne încântă cu melodiile ei a reușit să aducă pe lume doi copilași, pe gemenii Monroe și Moroccan. Trebuie să-ți mai spunem că Mariah a devenit mămică la vârsta de 41 de ani și că anul acesta gemenii împlinesc 11 ani.

Nicole Kidman

 

mamaplus

Actrița Nicole Kidman a încercat multe tratamente împotriva infertilității, toate eșuând într-un final. A avut parte de sarcini extrauterine, dar și de pierderi ale sarcinii care au făcut-o la un moment dat să-și piardă speranța că va mai deveni mămică. Frumoasa și talentata actriță pe care ați văzut-o de nenumărate ori pe marile ecrane a renunțat la ideea de a deveni mămică, considerând că a încercat totul și că nicio metodă nu o poate ajuta. A adoptat doi copii, iar când a rămas însărcinată, suprinza a fost una de proporții pentru că nu se aștepta. Acum, Nicole este mămica a 4 copii, dintre care 2 adoptați, unul născut de ea și unul adus pe lume de o mamă surogat.

Celine Dion

 

mamaplus

După o sarcină pierdută și trei tratamente de fertilizare în vitro nereușite, cântăreața Celine Dion și-a propus să facă tot ce îi stă în putință pentru a aduce pe lume un copilaș. Ambiția și dorința arzătoare de a deveni mămică au făcut-o să-și promită că nu va renunța niciodată la visul ei, motiv pentru care a reușit. Primul copilaș, Rene-Charles, a venit pe lume în anul 2001, după 6 ani de încercări. Când, în 2007 a hotărât să devină din nou mămică, problemele nu au ocolit-o. Visul de a deveni din nou mămică i s-a împlinit abia după alți 3 ani, în 2010, când Celine a reușit să aducă pe lume doi băieței, cu ajutorul unui embrion congelat în urmă cu 8 ani!