An de an, în grădinițele și școlile din țară se organizează în mod tradițional o activitate interesantă și creativă pentru copii și părinți - Toamna de Aur. Este vorba despre acele aplicații și compoziții de toamnă, realizate din tot ce ne oferă natura în această perioadă – de la fructe și legume, până la semințe și frunze aurii.

Aplicațiile cu frunze și semințe, combinate cu elemente din arta plastică sunt foarte populare în rândul mămicilor cu copii de vârsta preșcolară. Cu ajutorul acestor activități, copiii își dezvoltă creativitatea, își îmbunătățesc abilitățile fizice, cognitive și emotionale. De cele mai multe ori, la crearea acestor aplicații, veți avea nevoie de hârtie pentru desen, adeziv PVA, frunze uscate în diverse culori, semințe și... multă creativitate. În continuare vă prezentăm câteva lucrări interesante din semințe și frunze, prezentate de mămici cu pici în mediul online de la noi.

O altă activitate dedicată ”toamnei de aur” este crearea compozițiilor din fructe, legume, crenguțe, castane și alte elemente caracteristice acestui sezon. Pentru inspirație, am selectat câteva imagini preluate de la mămicile creative de pe rețelele sociale. Sunt adorabile lucrările, nu-i așa?

Pe lângă expoziția de la școală sau grădiniță cu tot felul de compoziții și aplicații dedicate toamnei, se mai organizează și o serată cu participarea copiilor costumați corespunzător sezonului. Părinții trebuie să dea dovadă de creativitate și la acest capitol. Cu siguranță, majoritatea apelează la serviciile de închiriere a costumelor, dar există câteva idei simple care s-ar putea să vă determine să încercați de data asta să confecționați de sine stătător un costum de toamnă pentru cel mic. Iată câteva idei:

1. Pentru fetițe, încercați combinația: pălărie de paie (cu câteva frunze aplicate pe ea), o pelerină, o fustiță in fatin sau o rochiță într-o singură nuanță, accesorizată cu un coșuleț cu toate ”bogățiile” toamnei.

2. Pentru băieței, puteți accesoriza cu frunze de toamnă o salopetă, o pelerină sau un costum în nuanțe mai aprinse, cum ar fi verde, bej sau galben.