În secolul XXI, încă se vând cărți de parenting care te învață cum să-ți bați copilul ca la carte: fără să laşi urme! Chiar dacă editura a retras cartea de la vânzare după mai multe sesizări ale părinților, aceasta se găseşte în continuare în librăriile online. Părinții cer ajutor pe grupurile de socializare.

Există o parte a corpului care este foarte potrivită pentru lovituri... Nu este un tratat de tortură, ci una dintre recomandările pe care le primesc părinții care deschid cartea "Secretele părintelui deplin". Un manual de parenting, apărut în anul 2004, scris de o autoare din Statele Unite ale Americii. Scriitoarea explică metodic părinților de ce este bine să îi lovească pe copii în anumite zone, nu peste față. Fără să lase urme.

”Am găsit această carte în online şi am rămas absolut şocată. Unde să îi lovim, cum, de la ce vârstă să îi lovim.”, susține Irina Neculita, mamă.

Cărți de parenting despre cum să îți bați copilul

”Când îți pierzi controlul des şi îți vine să îi dai o palmă, abia aştepti un material scris. Nu cumpărați cartea asta, şi dacă o cumpărați, nu o dați mai departe, pentru că mesajele sunt toxice! Cei care pot rezona cu astfel de sfaturi sunt părinții care au primit acelaşi tip de educație, în copilărie.”, susține Ioana Macoveiciuc, scriitoare. 

Pe de altă parte, psihoterapeuții spun că este dificil pentru un copil care trece prin agresiune să devină un adult echilibrat. Efectele pot fi devastatoare. Răspunsul prin agresiune li se va părea natural copiilor, iar dezvoltarea le este afectată. O relație eficientă între părinte şi copil, spun specialiştii, este bazată pe comunicare şi multă răbdare.