Pe masa de Paște fiecare gospodină își dorește să pună bucate delicioase și nu în ultimul rând sănătoase. Nu fac excepție nici ouăle pentru vopsirea cărora în ultimul timp se pune accentul pe coloranții naturali. Ne-am adus aminte de varza roșie, care poate oferi ouălor o culoare albastră. Dacă vi se pare, că acest lucru este ireal, vă propunem să vedeți cum se întâmplă toate.
Folosind varza roșie, ouăle pot fi vopsite în diverse nuanțe de albastru.
Pentru început trebuie să tocați o varză roșie (dacă aveți multe ouă, atunci luați două verze), puneți-o într-o cratiță și turnați peste ea 0,5 litru de apă. Fierbeți timp de 30-45 de minute la foc mic. Răciți complet varza, înainte de a fi scoasă din apă. Adăugați în apă 4-6 linguri de oțet.
Pentru a obține o nuanță pală de albastru a ouălor de Paști, lăsați-le în lichidul obținut timp de 1-2 ore. Pentru o culoare mai intensă puteți lăsa ouăle în vopseaua de varză pentru 3-4 ore. Veți obține o culoare magică a ouălor.
Dacă aveți suficient timp și dorință, puteți oferi ouălor o notă specială, pentru ca acestea săi impresioneze pe cei aflați la masa de sărbătoare.
După ce ouăle se vor răci complet și se vor usca, puneți-le pe o foaie hârtie sau un șervețel. Luați o perie de dinți veche sau periuță pentru vopsit. Scufundați peria în vopsea aurie și treceți peste ea cu degetul în așa fel, ca stropii de vopsea să nimerească parțial pe ou. În rezultat, pe ouă va apărea un desen auriu, care le va transforma într-un element de decor.
Ouăle vopsite în așa fel se recomandă să fie lăsate pe masă doar pentru a le admira, deoarece, vopseaua poate ajunge în mâncare. Celelalte ouă, grație verzei roșii vor fi o adevărată capodoperă de artă, care pot fi mâncate la masa de sărbătoare.