După ce a fost sfințite de către un preot la cununia religioasă, verighetele nu mai trebuie date jos niciodată. Totuși, în cazul în care ajung să fie reparate sau schimbate din motive ce nu țin de alegerile mirilor, ar fi bine să fie din nou binecuvântate și sfințite de către un preot. În afară de acest moment admisibil, există alte acțiuni pe care nu ar trebui să le întreprinzi niciodată cu verighetele, dacă vrei să ai parte de un mariaj durabil.

Acum iată și câteva lucruri pe care nu toată lumea știe și care nu trebuie facute cu verighetele:

  • nu trebuie scapăte din mână;
  • nu trebuie aruncate;
  • nu trebuie împrumutate, acest lucru aducând ghinion și alte rele după sine;
  • verighetele nu vor fi cumpărate într-o zi de vineri, deoarece, nu vor aduce fericire;
  • nimeni nu trebuie să atingă verigheta. Aceasta are, ca o parte din tine, energia ta cu ea, și nu este bine ca altcineva să o poată atinge pentru ca tu să primești diverse energii diferite.
  • nu trebuie pierdută. Pierderea verighetei înseamnă de fapt pierderea căsătoriei și divorțul este iminent.

Bineînțeles, aceste recomandări nu sunt decât niște superstiții și nu trebuie tratate ca atare.

Ce alte lucruri ar mai trebui să știi despre purtarea verighetei?

Pentru că dragostea să fie una eternă și binecuvântată, verigheta trebuie purtată pe al patrulea deget al mâinii stângi, primele trei trebuind lăsate libere deoarece semnifică Sfânta Treime.

Se vorbește că inițial, bărbații nu purtau verighete. Acest obicei, dacă poate fi numit așa, a luat amploare în perioada primului război mondial, atunci când mulți dintre bărbații plecați pe frontul de luptă purtau un inel, care le amintea de soție și copiii rămași acasă. Așa s-a ajuns că în zilele noastre ambii parteneri, care și-au jurat dragoste în fața altarului, poartă inele pe degetul inelar.