Site-ul mamaplus.md va examina câteva situații frecvente și va ajuta să găsiți soluția. Relațiile se pot înrăutăți nu doar când se naște copilul, ba chiar și în timpul sarcinii. Mai mult, problemele în familie pot crește odată cu apariția copilului.
Dvs. sunteți deja mamă, el – deocamdată încă nu este tată. Multe femei din primele luni de sarcină, în special dacă aceasta este dorită și așteptată încep să-și iubească copilașul. Acel făt pe care-l poartă sun inimă. Bărbații nu întotdeauna conștientizează, că odată cu apariția a două linii pe testul de sarcină, ei vor deveni tați. Iar relațiile cu soțul se pot înrăutăți deja în primul trimestru de sarcină. Nu trebuie să gândiți că v-ați căsătorit cu bărbatul nepotrivit și nici într-un caz nu trebuie să-I spuneți lui aceste lucruri. Chiar dacă hormonii își fac de cap, pentru liniștea dvs. încercați să nu aveți un comportament negativ. Mai mult, potrivit datelor statistice, bărbații devin mai afectuoși atunci când văd burtica și simt mișcările copilului. Atunci unii bărbați încep să conștientizeze noul rol pe care îl au și să primească satisfacție de la grija de familie. Însă și aceasta nu se întâmplă deseori.
Iată doar câteva motive pentru care soțul își poate schimba atitudinea față de dvs. atunci când sunteți însărcinată.
Lipsa relațiilor sexuale.
Da, desigur unele cupluri continuă viața sexuală, iar uneori aceasta devine și mai înflăcărată - doar pentru că trăiți altfel de emoții. În astfel de cazuri relațiile devin doar mai puternice. Uneori însă, relațiile sexuale sunt contraindicate – în cazul în care medicul v-a interzis, atunci chiar și pentru îmbunătățirea relațiilor nu se merită să faceți acest lucru. Uneori se întâmplă în familie situații dificile. Bărbatul singur se pronunță împotriva relațiilor sexuale, de frica să nu-i facă vre-un rău copilașului. Lipsa sexului însă oricum il enervează. Astfel, trebuie găsite soluții, pentru ca relațiile cu soțul să nu se înrăutățească și mai mult după nașterea copilului. Asta pentru că ceva timp după naștere dvs. cu siguranță nu veți putea întreține relații sexuale.
Lipsa discuțiilor anterioare
În timpul sarcinii femeile deseori se concentrează asupra fătului pe care îl poartă, uitând cu desăvârșire de ”cel de-al doilea copil” – soțul. Discutați cu el, fiți de acord cu cele spuse și nu trageți plapuma peste dvs, cât de mult nu v-ați dori acest lucru. Asta pentru că după naștere va fi și mai dificil să îmbunătățiți relațiile cu soțul.
Copilul vis-à-vis Soțul: nu-i contrapuneți!
Uneori se întâmplă astfel, că toată perioada de sarcină soțul vă poartă în brațe, însă odată cu apariția bebelușului, devine morocănos. În realitate este vorba despre una din crizele familiale care poate fi depășită. Site-ul supermams.ru vă oferă câteva sfaturi utile în acest sens. Nu-l impuneți pe soț să facă din start lucruri neplăcute precum: schimbarea scutecului, liniștirea copilului care strigă etc.. Da, este important și ca soțul să participe activ în creșterea și educația copilului, însă lăsați-l să facă acest lucru treptat. Pentru început lăsați-l să-i citească bebelușului poezii, să vă ajute să schimbați hăinuțele copilului sau să-I facă masaj. Țineți minte că el nu este doar soțul dar și iubitul dvs. Organizați-i o surpriză romantică. Rugați pe cineva din rude să stea cu copilul. În cazul în care după nașterea celui de-al doilea copil relațiile cu soțul s-au stricat, și el spune că a oboist, că nu are timp pentru odihnă și vrea să fugă undeva sau chiar face acest lucru fără a vă înștiința – desigur că veți fi supărată. Pentru a evita un proces de divorț trebuie să fiți mai inteligentă sau să jucați rolul unui psiholog. Încercați să vorbiți cât mai mult despre problemele și grijile lui, și nu doar să-i povestiți despre faptul cât de greu vă este cu doi copii. Mulțumiți-i pentru grija care vă poartă, pentru cadoul pe care vi l-a oferit - și el treptat va ceda. Este important să-i arătați soțului pe de o parte cât este de minunat – când în familie sunt câțiva copii. Iar pe de altă parte – să nu-i reproșați că întotdeauna se reține undeva în drum spre casă. Trebuie să-i demonstrați toată recunoștința pentru faptul, că face tot posibilul pentru a vă asigura existența. Asta doar dacă el într-adevăr muncește și nu trândăvește.
Cum să-ți îmbunătățești relațiile co soțul după naștere: comentarii
Relația mea cu soțul s-a stricat foarte mult după naștere, practic în progresie geometrică. Cu fiecare săptămână lucrurile mergeau tot mai prost. Inițial nici nu acordam atenție acestui fapt, pentru că eram preocupată de grija de bebeluș. Ulterior, un pic m-am obișnuit cu procedurile de îngrijire a copilașului, totul părea să fie mai simplu, iar relația cu soțul nu bucura. Am încercat tot posibilul: am făcut scandaluri și am îmbrăcat lenjerie sexy. Totul era în zadar. O dată însă, mama mea a luat fetița iar noi cu soțul am rămas în doi și am discutat toată noaptea. Iată de atunci, el s-a schimbat și a devenit mai grijuliu.
Ksiușa: Am încercat să caut informații despre cum să îmbunătățești relația cu soțul după naștere, toate comentariile însă erau de același tip: precum că ar trebui să le facem pe plac. Iar ce faci dacă el nu lucrează și nici nu și-a dorit acest copil? Eu am decis să divorțez. Peste o perioadă de timp am întâlnit bărbatul vieții mele. Sunt fericită!
Nastea: Relațiile cu soțul după naștere niciodată nu vor mai fi la fel ca până la apariția copilului. Iar în mare măsură, de dvs. depinde dacă familia va deveni mai unită sau se va destrăma. Ambii sunteți responsabili.