Deși la prima vede s-ar părea că locul de joacă este unul dintre cele mai vizibile și sigure spații pentru copii, specialiștii spun că nu este chiar așa. De fapt, o confirmă și datele statistice, care spun că anual sute de mii de copii ajung la spital cu diverse traumatisme în urma incidentelor de pe terenul de joacă. Prin urmare, părinții ar trebui să stea mereu cu ochii în patru și să îi explice din timp copilului care sunt regulile de joc și de joacă.

Pentru ca timpul petrecut la locul de joacă să fie distractiv și fără incidente, părinții trebuie să ia în considerare aplicarea următoarelor măsuri de precauție:

Prezintă-i copilului care sunt regulile de la locul de joacă

Înainte de a merge la locul de joacă, ar trebui să ai o discuție cu copilul tău în ceea ce privește regulile. Asigură-te că discuția despre regulile de la locul de joacă este adecvată vârstei copilului tău, astfel încât el să înțeleagă ce îi transmiți. Cu cât formularea este mai simplă, cu atât mai bine.

De exemplu, asigură-te că înțelege că trebuie să se joace frumos cu ceilalți copii. În plus, subliniază ideea că el nu trebuie să se îndepărteze prea mult de tine cât stați la locul de joacă. Îi poți arăta zona în care trebuie să stea când ajungeți în parc.

Discută cu copilul despre interacțiunea cu persoanele străine

Subliniază faptul că micuțul tău nu ar trebui să accepte niciodată ceva de la cineva (cum ar fi mâncare sau jucării), decât dacă tu sau tatăl copilului vă dați acordul. Cu un copil mic în parc, nu ar trebui să existe niciun moment în care să îl lași nesupravegheat.

Protecție împotriva razelor solare

Ori de câte ori mergi cu copilul în parc, este important să iei măsuri pentru a vă proteja de soare. Când ajungeți în parc, identifică o zonă cu umbră unde să îți pui lucrurile. Folosește loțiune cu protecție solară adecvată pentru micuțul tău și reaplic-o ori de câte ori este nevoie. Încurajează copilul să poarte pălărie și ochelari de soare.

Verifică împrejurimile

În calitate de mămică, este, de asemenea, important să fii vigilentă cu privire la împrejurimile locului de joacă. Când ajungi în parc, verifică dacă a rămas ceva nesupravegheat (fie că este vorba despre bunuri sau gunoi). Deoarece este un spațiu public, este posibil ca oamenii să fi lăsat obiecte cu care micuțul tău nu ar trebui să intre în contact, cum ar fi sticle sparte.

În plus, evaluează modul în care vremea poate afecta timpul petrecut la locul de joacă. Dacă temperatura este prea ridicată, toboganele sau leagănele pot fi prea fierbinți și copilul nu le poate folosi. De asemenea, dacă tocmai a plouat, suprafețele pot fi umede și alunecoase.