Instagram a anunțat că va adăuga o nouă funcție la instrumentul său de control parental, pentru a le permite părinților sau reprezentanților legali să monitorizeze mai direct activitățile copiilor. Părinții și tutorii vor avea posibilitatea de a trimite invitații adolescenților prin care le propune să le monitorizeze contul. Aceștia din urmă vor trebui să accepte solicitarea de a activa acest nou instrument.

Doar copiii aveau până acum posibilitatea de a iniția controlul parental, această opțiune fiind disponibilă din martie în Statele Unite.

“Este esențial pentru noi să dezvoltăm instrumente care respectă dreptul la intimitate și autonomie al tinerilor, implicând în același timp părinții în această experiență”, a declarat Clotilde Briend, șefa programelor de afaceri publice ale Meta (compania-mamă a Facebook și Instagram) în Franța.

Cu noul dispozitiv, părinții vor putea limita timpul de ecran prin stabilirea unor limite zilnice de utilizare a aplicației (de la 15 minute la 2 ore) sau prin programarea de pauze. De asemenea, tinerii vor putea raporta părinților sau reprezentanților lor legali dacă întâlnesc conținut care nu respectă regulile Instagram (incitare la ură sau la violență, nuditate etc.).

Părinții și tutorii vor avea în sfârșit acces la lista de contacte Instagram a copiilor lor, fie că este vorba de urmăritorii lor sau de persoanele pe care le urmăresc.

Aceste funcții vor fi disponibile până la sfârșitul lunii iunie în Franța, Germania, Marea Britanie, Irlanda, Japonia, Canada și Australia, precum și în SUA, înainte de a fi lansate în restul lumii până la sfârșitul anului.