În perioada estivală, majoritatea părinților tind să folosească cu regularitate cremele de protecție solară. Totuși, unele mame nu se grăbesc să apeleze la aceste produse și își argumentează decizia prin faptul că, de fapt, cremele sunt mai periculoase pentru piele decât soarele. Adele și Matt Allen sunt adepții unui stil de viață off-grid și au dezvăluit că nu folosesc niciun fel de protecție solară pe copiii lor. Ei sunt de părere că aceste produse sunt mult mai periculoase pentru piele decât soarele.

Cuplul are o abordare complet naturală pentru a-și crește cei trei copii, numită „Off-Grid parenting”. Cei doi refuză medicina modernă, școlarizarea tradițională și încurajează alăptarea prelungită. Într-un clip recent de pe YouTube, părinții au dezvăluit de ce refuză să folosească cremă de protecție solară pe copiii lor și au explicat cum îi țin protejați sub soare.

Adele a explicat: „Noi credem cu adevărat că soarele dă viață, nu o ia. Mulți oameni cred în mitul conform căruia soarele provoacă cancer de piele. Dar, în realitate, crema de protecție solară pe care majoritatea oamenilor o folosesc conține substanțe cancerigene, așa că, în orice caz, cremele de plajă sunt cele care cauzează problemele și deshidratarea”.

În schimb, părinții iau „măsuri de precauție rezonabile împotriva soarelui”, cum ar fi mutarea la umbră și acoperirea capului atunci când soarele devine prea puternic. Ei mai practică și o metodă numită „expunere treptată la soare”, care presupune creșterea treptata, pe tot parcursul anului, a timpului de expunere la soare astfel încât „organismul să producă protecția sa naturală”.

Pe lângă faptul că nu folosesc creme de protecție solară, cei doi au dezvăluit, de asemenea, că nici ei și nici copiii nu poartă ochelari de soare, deoarece aceștia împiedică soarele să ajungă la glanda pineală, despre care susțin că este importantă pentru o mulțime de funcții din organism.

Ce spun specialiștii despre expunerea la soare fără protecție solară?

Site-ul NHS afirmă că ar trebui să: „petreceți timp la umbră atunci când soarele este cel mai puternic. În Marea Britanie, acest lucru se întâmplă între orele 11:00 și 15:00, din martie până în octombrie. Asigurați-vă că: petreceți timp la umbră între orele 11:00 și 15:00, asigurați-vă că nu vă ardeți niciodată, purtați îmbrăcăminte adecvată și ochelari de soare, aveți grijă sporită de copii și folosiți creme cu factor de protecție solară de cel puțin 30”.

De asemenea, se precizează că expunerea la soare este cauza numărul unu a cancerului de piele.