O femeie din Marea Britanie a dat naștere unui băiețel care cântărea mai bine de 5 kilograme și 600 de grame. Cadrele medicale care asistau la operația de cezariană au fost surprinse și au avut nevoie de întăriri. Când Amy Smit și-a imaginat că își va întâlni fiul nou-născut pentru prima dată, se aștepta să țină în brațe un ghemotoc, însă bebelușul său s-a dovedit a fi un voinic încă din primele clipe de viață.

Tânăra în vârstă de 27 de ani, din Cheddington, Buckinghamshire, știa deja că băiatul ei va fi mai mare decât media atunci când s-a înscris pentru cezariană, pe 25 martie. Dar niciodată mama și partenerul ei, Zac, 28 de ani, nu s-au gândit că fiul lor va cântări 5,6 kilograme.

„Știam că va fi un copil înalt, deoarece toate ecografiile au arătat că este destul de lung, iar eu și Zac avem în jur de 1,80 metri. Dar nu aveam nicio idee că va fi atât de mare", a declarat Amy.

Cum arată bebelușul Zagrys

Mai mult, bebelușul Zagrys chiar a depășit așteptările medicilor și a avut nevoie de două persoane pentru a-l scoate din pântecul mamei.

"Erau toate aceste doamne foarte mici în jurul meu și am auzit-o pe una dintre ele spunând: "Am nevoie de ajutor, este enorm. Nici măcar nu a încăput pe cântar când s-au dus să-l cântărească, era prea lung și prea lat. A trebuit să facă o chestie improvizată de scândură pentru a menține echilibrul pe cântar!", mărturisește mama copilului.

mamaplus
mamaplus

Înainte de naștere, prevăzători, Amy și Zac au cumpărat haine suficient de mari pentru a se potrivi unui copil de trei luni - dar Zagrys nu încăpea în niciuna dintre ele. Mama a adăugat: "A trebuit să-l trimit pe Zac să cumpere haine de șase-nouă luni pentru el!"

Înainte de nașterea lui Zagrys, cuplul se aștepta ca bebelușul să aibă o mărime similară cu cea a surorii mai mari Lola - care a cântărit circa 4 kilograme când s-a născut în septembrie 2018. Cu toate acestea, mama spune că a avut simptome radical diferite în timpul celor două sarcini.

„Pur și simplu am renunțat la mâncare. Nu aveam poftă de mâncare, nu am putut consuma carne sau altceva. În timpul primei mele sarcini cu Lola, mâncam toată ziua, nu mă puteam opri din mâncat. Dar cu Zeik pur și simplu nu aveam poftă de mâncare. Și mă tot gândesc, imaginează-ți cât de mare ar fi putut fi dacă aș fi mâncat mult!", spune Amy.

Două luni mai târziu, Zagrys - a cărui poreclă este Zeik - cântărește deja un enorm 6,6 kilograme - iar Lola este total "îndrăgostită" de fratele ei.

mamaplus
mamaplus