Şapte din zece cupluri şi-au amânat nunțile din cauza pandemiei. Ceilalți au făcut ceremonii restrânse şi petreceri cu familia. Prin urmare, organizatorii de nunți din mai multe țări caută soluții pentru reluarea acestor evenimente importante pentru tinerele familii, cu respectarea strictă a unor măsuri de siguranță. Asociația Furnizorilor din Industria Nunților din România a venit cu o inițiativă prin intermediul căreia propune Guvernului de la București ca din 15 mai să se poată organiza din nou nunţile, dar cu testarea tuturor invitaților. 

Reprezentanții asociației au propus trei scenarii: verde, galben, roșu. În cazul scenariului roșu, ei propun ca nunțile să poată avea loc dar doar dacă invitații au făcut vaccinul, au avut COVID-19 sau acceptă testarea la intrarea la eveniment, cheltuielile fiind suportate de organizatori.

"Cei care vor fi testați pozitiv nu vor putea intra. E dorința tuturor să fie safe, pentru siguranță invitaților. Ori un test PCR cu 24 de ore înainte sau la intrare, un test rapid. Vorbim și de cele non invazive, cele cu salivă.

Asociația din industria nunților a pregătit un proiect de lege, cu o corelare între suprafață și numărul de invitați. Este o alianța mare, împreună cu HoReCa, turismul, concertele. Există un grup de lucru pentru a intră în normalitate. În funcție de rata de infectare, la o masă de 12 pers vor sta 6, 8, sau 10 persoane. Dacă sunt testați se poate să fie și dans, dar punem o limitare în funcție de suprafață ringului.", a mai adăugat Alin Caraman, preşedintele Asociației Furnizorilor din Industria Nunților.