Să recunoaștem, mereu există unele rezerve în privirile femeilor atunci când vine vorba despre relația cu soacra. Chiar dacă vor da afirmativ din cap când vor fi întrebate dacă prietenia lor este cu adevărat una sinceră, în realitate lucrurile ar putea fi un pic diferite. Mai ales în cazul tinerelor familii care locuiesc împreună cu părinții (soțului, în cazul de față). Bloggerița Marina Cârnaț a abordat recent acest subiect delicat și a specificat câteva indicii sau secrete care ar putea ușura considerabil conviețuirea noră-soacră.

În primul rând, ar fi bine să ”nu cauți să fii prietenă cu soacra ta, nu e nevoie„, iar în consecință vei obține o relație durabilă și stabilă din punct de vedere emoțional. Bineînțeles, se acceptă și unele excepții, dar în cazuri foarte rare și... fericite.

Dacă soacra și soțul tău ascund ceva...

Marina a mai specificat că ”soțul este cel care trebuie să paveze drumul dintre voi și niciodată să nu se plângă pe tine, ci doar să te laude. Iar când ea se plânge lui de tine, el să nu îi permită să vorbească de rău de soția lui”.

mamaplus

Până la urmă, și psihologii sunt de acord cu faptul că soțul este mereu la mijloc, însă în feluri diferite:

  • Cei care întorc spatele mamei, spre nemulțumirea soacrei;
  • Cei care sunt prea atașați de mamă, spre nemulțumirea soției;
  • Cei care vor să le împace pe ambele, având abilități diplomatice extraordinare.

Dacă soacra vine mereu cu sfaturi...

Tot bloggerița Marina Cârnaț a mai vorbit despre acel moment delicat când recomandările soacrei devin de-a dreptul deranjante și îți invadează viața la propriu: ”Dacă soacra vine mereu cu sfaturi... Tu mulțumește-i politicos, dar imediat spune-i deschis și ferm că este familia și casa ta și că vei lua în considerare doar ceea ce se potrivește vouă.”

Până la urmă, tu ești cea care poate stabili anumite limite în relația voastră de familie. Dar, ar fi bine totuși să nu uiți că ea este cea care i-a dat viață soțului tău și este absolut normal să o informezi despre ceea ce ați mai făcut și să o implici atunci când ai nevoie de ajutorul ei. Rivalitatea nu este cea mai bună soluție, iar tu poți fi cea care poate pune punct tensiunii din relația cu soacra ta.

Dacă soacra este autoritară...

Este adevărat că această trăsătură de caracter variază de la o persoană la alta și nu putem spune la modul general că toate soacrele sunt la fel – autoritare. Totuși, dacă acest temperament al soacrei îți dă bătăi de cap, s-ar putea să ai nevoie de un sfat bun.

”Din păcate există mame care sunt incapabile să vadă că fiul lor are propria viață fericită cu o altă femeie. Când soacra e prea autoritară, eu cred că trebuie de încercat de menținut cea mai neutră relație posibilă: mai rar și mai sec. În același timp, încearcă să nu uiți să-i spui soțului tău cât de mult îl iubești și cum nu vrei să se deterioreze relația voastră din cauza intervenției soacrei. El trebuie să vadă bunătate în acțiunile și vorbele tale și atunci mereu va fi de partea ta și te va susține.”, a mai adăugat Marina Cârnaț.

Relaţia cu socrii este o relaţie în care trebuie să demonstrezi constant că eşti alegerea potrivită, iar această presiune nu este uşoară din cauza unor exigenţe, de obicei, foarte înalte. Fii mereu calmă și fermă în tot ce faci și astfel vei reuși să treci peste orice obstacol.

mamaplus