Grija pentru somnul copiilor este adesea o adevărată provocare pentru părinți. Dacă ai un bebeluș în casă, probabil că ți-ai dat seama că acesta este cel care dictează regulile. Dacă nu îi va plăcea ceva, fii sigur că o va spune ori o va arăta așa cum va ști el.

mamaplus

Somnul este cel care le dă deseori bătăi de cap părinților. Sunt copii care adorm oriunde: în picioare, în brațe, în gălăgie, afară, în pătuț, dar sunt și părinți mai puțin norocoși, care luptă zi de zi pentru a-și adormi piciul.

Încearcă:

- Sunetele albe,

- Poveștile spuse pe un ton mai calm,

- Muzica liniștită înainte de culcare,

- Zero gadgeturi înainte de somn,

- Somnul lângă părinți.

Vine, însă, și ziua în care trebuie să-l muți în pătuțul lui, dar el tot lipit de părinți rămâne. Cum să-l convingi?

Încearcă o lenjerie de pat potrivită pentru copil

Dacă vrei să-ți convingi copilul să se mute în pătuțul lui, fiecare detaliu este important: de la modelul patului în care vrei să-l pui și până la materialul din care e făcută lenjeria de pat pentru copii.

mamaplus

La ce să atragi atenția:

- La stofă.

Lenjeria de pat pentru copii trebuie să fie una calitativă și confortabilă. Fii sigur că cel mic îți va da de știre dacă îl va deranja ceva în timpul somnului. Dacă ai un nou-născut, trebuie să știi că pielea lui este foarte sensibilă, iar calitatea cearșafului este primordială.

- La aspectul așternutului pentru copii.

Știm foarte bine că cei mici sunt atrași de tot felul de animăluțe, culori, personaje din povești. Așadar, îți va fi mult mai ușor să-ți convingi piciul să doarmă în pătuț dacă va avea o față de pernă cu dragoni, de exemplu, ori cu Alba-ca-Zăpada.

- La dorințele și preferințele celui mic.

Ai de unde alege. Nu ești limitat. Cumpără-i fetiței o lenjerie de pat roz ori cu păpuși, iar băiatului – una albastră, de exemplu, cu mașinuțe. Lasă-l pe cel mic să-ți spună ce vrea. Urmează-i dorințele.

mamaplus

Care este cea mai bună lenjerie de pat pentru copii?

Cea mai bună lenjerie pentru copii este cea din materiale naturale, care nu a fost supusă unor tratamente chimice, spun specialiștii. Știind că mulți dintre bebeluși suferă de iritații ale pielii, este important să ții cont de acest fapt. Poți alege așternuturi din:

Bumbac – cel mai des întâlnit material și cel mai prietenos cu pielea micuțului tău. Bumbacul este cea mai potrivită alegere pentru cel mic, întrucât permite pielii să respire, este antialergic și este rezistent.

Bambus – un alt material organic ce este plăcut la atingere și care îi oferă micuțului tău confortul necesar atunci când doarme.

mamaplus

Atunci când mergi să cumperi lenjerie de pat pentru copii în Chișinău și nu doar, asigură-te că știi mărimea exactă a saltelei. Cearșaful nu trebuie să fie nici prea mic, dar nici prea mare, pentru a nu-I incomoda pe cel mic în timpul somnului. Fii sigur că dacă nu-i va plăcea o data să doarmă în pătuțul lui, cu greu îl vei convinge să mai încerce și a doua oară. Deci, trebuie s-o nimerești din prima. Pentru asta poți alege lenjeria de pat de la magazinul Millitex.

mamaplus
mamaplus