Mulți dintre noi folosesc odorizantele în locuință, mașină sau birou și nici nu-și imaginează, cât de periculoase sunt acestea pentru sănătate.

De ce odorizantele sunt periculoase pentru sănătate?

Specialiștii din Franța recomandă să utilizăm odorizantele foarte rar sau în general să renunțăm la ele. În opinia experților, acest produs conține otravă adevărată.

Experții au efectuat un studiu, rezultatul căruia deloc nu bucură. S-a constatat, că odorizantele pot afecta sistemul respirator al omului și influențează negativ asupra sănătății în general. Asta pentru că, substanțele volatile ale spray-urilor conțin toxine. Dacă aceste toxine vor fi inhalate cu regularitate, vor fi afectate căile respiratorii, va crește riscul dezvoltării unei alergii sau astme. Mai mult, substanțele chimice provoacă un prejudiciu ireparabil ficatului și sistemului sanguin.

Specialiștii atenționează, că produsele de curățenie trebuie să fie folosite nu mai mult de cinci ori pe săptămână, pentru ca organismul să reușească să se odihnească de chimicale. De asemenea, pentru a minimiza nocivitatea produselor chimice, locuința trebuie aerisită și să aveți un sistem de ventilare care funcționează. În locul odorizantelor, puneți în odaie flori de cameră, care vor împrospăta aerul mai bine decât orice spray.