Chiar dacă în primele luni de viață, toți copiii au ochii albaștri, mai târziu, sub influența razelor solare, culoarea ochilor se schimbă. Ei bine, în cazul copilașilor care moștenesc totuși ochii albaștri, am selectat câteva curiozități neașteptate care s-ar putea să vă placă. În primul rând, remarcăm faptul că micuții cu ochi albaștri sunt sensibili, au o înclinație aparte pentru sport și arte.
Ține soarele la distanță
Fiind mai deschiși la culoare, ochii albaștri au mai puțină melanină și sunt mai sensibili la lumină. Din acest motiv, copilașii cu ochi albaștri au nevoie de o dublă protecție atunci când sunt expuși la razele solare. Aveți grijă ca micuțul să poarte ochelari de soare calitativi.
Copiii ”nordului”
Cei ma mulți copii cu ochi albaștri se întâlnesc în nordul planetei, din cauză că acest tip de ochi se adaptează mai greu la lumină. Bineînțeles, vorbim acum de anumite statistici și cifre. Apropo, aproximativ 8% din populația globului are ochii albaștri.
O descoperire neașteptată
Chiar dacă se spune că toți bebelușii se nasc cu ochii albaștri, asta nu e în totalitate adevărat. Aceștia se pot schimba chiar înainte să se nască. Cu cât ochii sunt mai închiși, cu atât au mai multă melanină. Depinde de momentul în care melanina își face apariția.
Caracteristici personale
Copiii cu ochi albaștri au gândire logică, sunt mai organizați și au un șarm aparte. Totodată, sunt atractivi, inteligenți, temperamentali, comunicativi şi aventuroși. Capriciile sunt cel mai mare minus al acestora.
Frumusețe incomparabilă
Copiii cu ochi albaștri au o capacitate unică de a ”hipnotiza” dintr-o singură privire. Această calitate le va deschide foarte multe uși în viața de adult. Coincidență sau nu, cele mai frumoase fetițe din lume au ochii albaștri.
Fără îndoială, toți copiii sunt speciali, indiferent de culoarea ochilor. Dragostea și educația primite de la părinți pot accentua și mai mult calitățile cu care i-a înzestrat natura.