Situaţie incredibilă. Cuvintele „tată”, „mamă”, „fiu” și „fiică” vor fi eliminate de Statele Unite ale Americii, a anunţat preşedintele Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi.  Aceste cuvinte vor fi înlocuite cu formulări neutre: ”părinte”, „copil”, „rudă”. Motivul? Pentru a fi reprezentate, fără discriminare, toate ”identitățile de gen”.

“Aceste reforme îndrăznețe, fără precedent, vor face Camera mai responsabilă, mai transparentă și mai eficientă în activitatea noastră de a răspunde nevoilor poporului american. Aceste reforme etice cuprinzătoare vor crește responsabilitatea față de poporul american și vor face din această Cameră a Reprezentanților cea mai incluzivă din istorie.

Una dintre sarcinile acestei comisii va fi aceea de a impune Congresului onorarea tuturor identităților de gen prin schimbarea pronumelor și a relațiilor familiale din regulile Camerei, pentru ca acestea să fie neutre din punctul de vedere al genului. Astfel, termenii de gen, precum „tată, mamă, fiu și fiică” vor fi eliminați din terminologia Camerei”, a afirmat James McGovern, președintele Comitetului pentru Reguli.

În plus, propunerea lui Pelosi, care va intra și în dezbaterile și vor ajunge, probabil să fie și votată, are în vedere și înființarea unui Departament pentru Diversitate și Incluziune.

SUA nu este prima țară care ia o astfel de decizie. “Părinte 1” şi “Părinte 2”, termeni folosiţi şi în Franța

În 2018, Parisul a adoptat o hotărâre prin care “mama” şi “tata” au fost înlocuiți cu “părinte 1” şi “părinte 2” în formulare oficiale. Totul pentru a nu mai fi discriminate cuplurile de homosexuali. Aşa cum era de aşteptat, decizia luată în urmă cu doi ani de către analişti a fost una controversată şi intens dezbătută în presă.

Și Suedia a desemnat o anchetă specială pentru ca legislația națiunii să fie neutră din punct de vedere al genului. Printre altele, se așteaptă ca acest lucru să șteargă din Codul părinților concepte precum „tată” și „mamă”.

Totodată, în anul 2018 și Canada a interzis cuvintele ”mama” și ”tata„ după numeroase plângeri făcute de cuplurile din comunitatea LGBT.