Acum 8 ani veneau pe lume, ținându-se de mână, Jillian și Jenna, două gemene monoamniotice, care împărțeau același sac amniotic și aceeași placentă. Povestea celor două fetițe a făcut înconjurul lumii la vremea respectivă, mai ales că medicii au fost destul de rezervați cu privire la șansele lor de supraviețuire.

Cazurile de gemeni monoamniotici sunt rare, cu o incidență de 1 la 35.000 până la 1 la 60.000 de sarcini, iar în anumite situații pot apărea mutații genetice. Pentru că bebelușii împart aceeași placentă și același sac amniotic, sarcina monoamniotică este considerată cu risc extrem de ridicat. Dar, în ciuda prognosticului nefavorabil, Jenna și Jillian Thistlewaite nu numai că au supraviețuit, dar au cucerit inimile a milioane de oameni atunci când s-au născut ținându-se de mână.

Jenna și Jillian Thistlethwaite au venit pe lume pe 9 mai 2014, în Spitalul Akron, din Ohio. Fetițele s-au născut prin cezariană, înainte de termen, la 45 de secunde distanță și, imediat după ce au fost puse una lângă alta, s-au apucat de mânuțe.

mamaplus

Din păcate, pentru că au împărțit același sac amniotic și aceeași placentă și s-au născut la 33 de săptămâni, cântărind sub 2 kg fiecare, Jenna și Jillian au rămas aproape o lună internate în spital.

mamaplus

Medicii erau rezervați cu privire la șansele lor de recuperare, însă acestea au supraviețuit, iar povestea lor face înconjurul lumii chiar și acum, aproape 8 ani mai târziu. 

Jenna și Jillian Thistlethwaite au, acum, 7 ani și chiar dacă sunt gemene identice, au personalități opuse, spune mama lor, Sarah. Jenna este timidă și tăcută, în timp ce sora ei, Jillian, este foarte vocală și îndrăzneață.

mamaplus

Sarah își amintește cu drag de momentul în care cele două fetițe au venit pe lume și spune că nu îi vine să creadă cât de binecuvântată a fost că micuțele au supraviețuit și s-au dezvoltat sănătos

„Încă mi se face pielea de găină când mă uit la fotografiile de la naștere, în care se țin de mână. A fost un moment pe care nu îl voi uită niciodată și care nu îmi vine să cred că s-a întâmplat. Mă bucur că sunt sănătoase.

Fetele încă se țin de mână des și sunt foarte apropiate. Au o legătură extrem de puternică și nu de puține ori părinții lor le găsesc dormind îmbrățișate, deși au paturi separate. Sunt atât de apropiate și vor doar să fie una lângă cealaltă”, a declarat mama celor două surori.