Cel mai deprimant loc de joacă din lume este în realitate o groapă mică de nisip, situată la marginea unui drum. În ea se găsesc doar un căluț pe arc şi o mare cutie de electricitate, gen lucrurile favorite de joacă ale celor mici. Locul de joacă din Salzburg a fost desemnat "cel mai deprimant din lume în 2021", de site-ul german de satiră "Made my day", iar de atunci a devenit viral pe Internet.

Presa din Austria scrie că de atunci oamenii au venit de peste tot să viziteze şi să pozeze locul de joacă, situat la doar 300 de metri de casa natală a lui Mozart.

Construit pentru respectarea legii, dar fără să respecte legea

Locul de joacă aparent a fost construit în conformitate cu legile pentru construcții. Noile clădiri cu mai mult de cinci apartamente trebuie să aibă şi un loc de joacă, de cel puțin 45 de metri pătrați, care să includă un tobogan, leagăne, groapă de nisip şi bănci, precum să fie vizibil şi din toate apartamentele.

mamaplus

Deşi această clădire are şapte apartamente, locul de joacă a bifat doar "groapa de nisip", deşi probabil te poți odihni şi pe cutia de electricitate ca să îți veghezi copiii.

Viceprimarul Barbara Unterkofler a declarat pentru Kronen Zeitung că autoritățile "verifică dacă se poate face un loc de joacă mai însemnat".

Dacă dezvoltatorul vrea să evite demolarea locului de joacă, el poate plăti o taxă de compensare oraşului, dar doar cu acordul autorităților, care pare improbabil având în vedere reclama negativă asupra locului.

Se pare că acum autoritățile austriece au de gând să demoleze acest loc.

mamaplus
mamaplus