Ritualuri care aduc noroc există peste tot în lume, mai ales când vine vorba despre copii. De pildă, în Turcia se acoperă făină cărarea din părul nou-născuților și sprâncenele. De ce se face așa ceva? Ca cel mic să aibă parte de o viață îndelungată. În India, însă, tradiția este mult mai periculoasă. Copiii mici sunt aruncați de pe acoperișul tempului, acesta fiind un obicei care aduce noroc celor mici. Să fie oare chiar așa?

În anumite părți ale Indiei, aruncatul copiilor de pe acoperiș nu e destinat nou-născuților, ci doar copiilor mici de până la 2 ani, ne informează Daily Mail. Practicat de populațiile hinduse și musulmane, mai ales în zonele din India Maharashtra și Karnataka, acest ritual controversat datează de decenii întregi. Conform obiceiului, prinderea copilului nu este doar o veste bună pentru cel mic, dar și un indiciu că acesta va avea noroc în tot restul vieții lui și familia lui se va bucura de prosperitate.

Obiceiul este foarte riscant și a fost interzis

În ciuda intenției celor care practică asemenea tradiție, aruncarea unui copil de pe un acoperiș este cât se poate de riscantă. În 2009, o agenție guvernamentală din India s-a opus unui ademenea risc pentru cineva atât de neajutorat ca un copil mic.

The New York Times susține că aruncare copilului de pe acoperiș a început acum câteva sute de ani, într-o perioadă în care mortalitate infantilă era extrem de ridicată. Legenda spune că un sfânt i-a sfătuit pe părinți să facă un altar de pe care să fie aruncați cei mici. În timpul acestui gest de credință oarbă, apare un cearceaf care să prindă copilul în cădere. De-a lungul timpului, tradiția a evoluat, iar viitorii părinți promiteau aruncarea copilului lor în schimbul nașterii unui copil sănătos.

Cum era de așteptat, copiii mai mici de 2 ani nu acceptă să fie aruncați în aer, se zbat și plâng din toți rărunchii. Cum spuneam, în 2009, o agenție guvernmentală a investigat tradiția și a interzis obiceiul din vechi strămoși. În prezent, doar în anumite zone din India se mai practică această tradiție controversată.