Cercetătorii japonezi au realizat de curând o serie de studii științifice prin care au reușit să dovedească modul în care grupa de sânge a unei persoane îi influențează trăsăturile distinctive. Astfel, de indicatorul sanguin, corelat cu alte indicii precum anul nașterii, vârsta la care am fost concepuți de părinți sau forma mâinilor pot să depindă felul de a fi, temperamentul ori predispoziția unei persoane spre anumite boli.

Această temă de studiu se află în atenția cercetătorilor japonezi încă din 1930, iar de-a lungul timpului au descoperit că există câteva aspecte și predispoziții specifice pe care le are fiecare grupă de sânge.

Grupa 0

Persoanele care au grupa sanguină 0 au mai multe șanse să atragă diverse tipuri de țânțari și alte insecte, față de oamenii cu alte grupe de sânge. În plus, aceștia sunt și mai puțin rezistenți la presiune, pentru că „hormonul de stres”, numit cortizol, persistă mai mult în corpurile lor, acest aspect putând grăbi chiar și procesul de îmbătrânire. Din punct de vedere social, persoanele cu grupa de sânge 0 sunt caracterizate drept comunicative și deschise la minte.

Grupa A

Stăruitoare, inteligente și cumpătate. Așa sunt definite persoanele cu grupa de sânge A, despre care se spune și că au tendința de a înclina către un comportament obsesiv-compulsiv. 

Grupa B

Cercetătorii japonezi au descoperit că persoanele care au această grupă de sânge sunt cei mai fascinanți oameni, caracterizați de contraste și de imprevizibilitate. Astfel, ei pot avea un spirit creativ deosebit, pot fi puternici și pasionați, dar se pot transforma și în indivizi egoiști sau greu de anticipat. 

Grupa AB

S-a dovedit faptul că persoanele cu grupa AB sunt mult mai predispuse la probleme și dificultăți de memorare de-a lungul anilor. În derularea studiilor, atunci când eșantioanele au fost reprezentate de oameni de vârstă înaintată, cei cu grupa de sânge AB au prezentat un ritm mai lent al învățării și reținerii informației. Dincolo de acest aspect, cei care au grupa AB dau dovadă de compasiune pentru mediul înconjurător, se adaptează ușor oricărei situații, fără, însă, a-și pierde tușa personală.