Fertilizatorii pentru orhidee sunt concepuți special pentru aceste plante saprofite, care cresc într-un compost special, făcut din scoață de copac și mușchi. Dacă orhideele tale înfloresc iarna, din luna august trebuie să începi fertilizarea, pentru a avea flori bogate!
Fie că ești începătoare sau ai deja experiență cu aceste plante, știi că orhideele sunt speciale și delicate. Ele nu vor înflori fără fertilizatori pentru orhidee special concepuți.
În aceste soluții, dozarea mineralelor și a substanțelor hrănitoare este specifică plantelor saprofite și nu este indicat să folosești fertilizatori concepuți pentru florile de apartament sau pentru plantele decorative.
Se respectă dozajul cu strictețe
Citește cu atenție eticheta și respectă dozajul indicat. Soluțiile pentru orhidee conțin în special azot, fosfor, potasiu și foarte puțin fier.
Fertilizatorul nu se aplică niciodată concentrat, ci trebuie diluat cu apă, așa cum se recomandă în instrucțiuni. Iar cel mai bun îngrășământ pentru orhidee este cel lichid, pe care este bine să îl cumperi în cantități mici și să îl folosești integral până la termenul de expirare.
Cum se aplică fertilizatorii pentru orhidee
Este bine să fertilizezi orhideele cu o două luni înainte de înflorire. Dacă orhideele tale au obiceiul să înflorească iarna, e bine să aplici fertilizatori în lunile august – septembrie, pentru a vedea deja primele mlădițe cu boboci din noiembrie. Dacă înfloresc vara, atunci poți aplica fertilizatorii în lunile martie – aprilie.
Plantele trebuie udate bine înainte de a folosi îngrășământul. Se scufundă ghiveciul cu orhidee într-un vas larg, plin cu apă, apoi se scoate pe un grătar și se lasă să se scurgă bine.
După câteva minute, se udă cu fertilizatorul diluat, pe toată suprafața ghiveciului. Se lasă apa să se scurgă în farfuria ghiveciului și, după o jumătate de oră, se aruncă.
Orhideea, deși este iubitoare de apă, nu trebuie să aibă umiditate în exces la rădăcini, pentru că acestea pot putrezi ușor.
Fertilizatorii pentru orhidee se aplică săptămânal sau în funcție de instrucțiunile de pe etichetă.
Sursa