Aza Onica îţi descoperă secretul iubirii eterne

Aza Onica, psiholog. Acordă consultaţii şi consiliere individuală.

Căsătorită, are o fată. Este pasionată de interpretarea cărților de tarot.

În timpul liber face fitness, citeşte şi acordă atenţie prietenilor şi celor apropiaţi.

O femeie frumoasă, o soţie care iubeşte şi este iubită la rândul ei.

Din punctul nostru de vedere, Aza poate fi recomandată ca expert în relaţii, deoarece poţi învăţa de la ea. Aza ne povesteşte despre iubirea eternă. 

Ce este iubirea?

Mă tem că voi putea oferi un răspuns conret la această întrebare. Fără îndoială, iubirea este un sentiment profund, care acţionează asupra tuturor proceselor din organism, deoarece atunci când iubim, simţim acest sentiment cu toată fiinţa. Acest sentiment ia naştere în creierul uman, sub influienţa unui factor extern. Factor extern în acest caz, se consideră sexul opus (dar nu de fiecare dată, o persoană poate avea alte preferinţe) care răspunde anumitor cerinţe personale. Pe lângă fiyiologie, iubirea presupune şi partea spirituală. omul are nevoie de grijă, gingăşie, adică să iubească şi să fie iubit. Iubirea este o taină...

Aza Onica îţi descoperă secretul iubirii eterne

Există iubire în secolul 21?

Nu pot să afirm că în acest secol ceva s-a schimbat radical. Nu cred că iubirea moare în acest proces de evoluţie continuă. Deşi, în această epocă în care criza de timp şi emanciparea femeii, a "relaţiilor democratice dintre un bărbat şi o femeie" când bărbatul nu vrea să-şi asume povara unei familii, iar femeia este gata să rămână însărcinată de la un necunoscut prin inseminare artificială... încep să-mi pun întrebări..

Credeţi în iubire?

Cred în iubire şi vreau sa-mi împărăşesc experienţa cu cei care nu au iubit încă, şi să le spun că înainte îî aşteaptă un sentiment profund... frumos. Spre deosebire de o simplă amorezare, însoţită de pasiune, iubirea adevărată aduce linişte, armoni, confort şi intimitate unei relaţii. Apropo, între mine şi jumătatea mea afost iubire la prima...atingere. Eram într-un club de noapte şi el m-ainvitat la un dans lent care s-a dovedit a fi unul crucial pentru noi.

Aza Onica îţi descoperă secretul iubirii eterne

Cum să recunoşti iubirea?
Oamenii de stiinta americani au decis să efectueze cercetări în scopul de a " măsura "  iubirea. În decursul experimentului, care a implicat numeroase cupluri care îşi petreceau timpul prin restaurante, baruri, cafenele, sa observat că partenerii îndrăgostiţi îşi privesc mai mult timp jumătatea în ochi. Explicaţia e simplă, cel careiubeste încearcă să stabilească un contact vizual cu cel pe care îl iubeşte. Probabil aţi observat vreodată o astfel de situație, când un bărbat stând la o masă cu femeie "petrece cu privirea" toate femeile care îi trec pe alături, sau invers vrăjit se uita la partenera lui fără să observe pe nimeni... poţi afla dacă iubeşti adresându-ţi întrebarea: ce sunt în stare să fac pentru persoana iubita? iar dacă vrei să ştii dacă eşti iubit: de ce este în stare persoana de alături pentru mine? Dragostea de asemenea este testată de timp...

Aza Onica îţi descoperă secretul iubirii eterne

Cât timp ţin aceste sentimente?

Există o ipoteză precum că natura a înzestrat omul cu iubire, în scopul de a păstra un bărbat pentru ceva timp alături de o femeie care a rămas însărcinată şi-i va naște un copil. Asta în cazul în acre bărbaţii au poligamia în gene şi sânt gata să aibă relaţii cu mai multe femei. Aceasta timp se consideră a fi necesar pentru "a pune copilul pe picioare". Durata de timp este de 2,3 sau 4 ani ( dar oamenii de stiinta au păreri împărţite ). Unele femei după naştere suferă de sindromul post-partum, aceasta se poate manifesta in diferite moduri: depresie, iritabilitate, apatie, obsesie pentru copii . Există, de asemenea, gelozie și negativitate faţă de soţ. ( Apropo Bănuiesc că Anna Karenina a suferit anume de acest sindrom ). Conform rezultatelor statistice, cele mai multe divorțuri au loc tocmai în această perioadă, adică după naștere. Dar nu svă speriaţi, suntem expuși instinctelor , dar nu atât de mult încât acestea să fie un factor decisiv. Noi sîntem Homo sapiens, deci un sentiment ulde datorie, responsabilitate, dragoste şi afectiune este tipic pentru noi, pentru a ne ajuta să construim familii puternice și iubitoare. Iubirea va trăi atâta timp cât aveţi grijă de ea.

Aza Onica îţi descoperă secretul iubirii eterne

Cum să deosebeşti iubirea de alte sentimente?

Dacă sentimentele dvs. vă provoacă durere, atunci nu e iubire ci dependenţă de care trebuie să scăpaţi. Iubirea este un sentiment reciproc

De oamenii se feresc de acest sentiment?

Pentru că evită responsabilitatea pentru încă o persoană, ori a iubi înseamnă să ai grijă de celălalt. Se tem să iubească pentru că sînt indecişi sau pentru că au trecut printr-o experienţă urâtă, sau au o traumă psihologică din copilărie. 

Aza Onica îţi descoperă secretul iubirii eterne

Etapele iubirii

Etapele iubirii pot fi comparate cu nişte scări care urcă spre fericire.

Prima treaptă este perioada când tu şi persoana iubită devii un tot întreg, dorinţele lui sânt dorinţele tale. Aceasta este cea mai scurtă etapă.

A doua este caracterizată de dorinţa egoistă de a poseda partenerul, apare sentimentul de proprietate personală.

A treia etapă este atuci când începi să-ţi priveşti partenerul obiectiv şi începi să-i observi neajunsurile. Interesele se împart intre "ale mele" şi "ale tale" Aceasta este etapa certurilor. Dacă relaţia a trecut de a treia etapă, atunci începe cea de-a patra, şi anume acceptarea celuilalt, este perioada compromisurilor şi a armoniei.

Cum să păstrezi iubirea?

Prin respectarea reciprocă a sentimentelor.

Ce trebuie evitat într-o relaţie?

Minciuna, grosolănia şi manipularea.

Ce trebuie să asculţi: raţiune sau inima?

Trebuie să-ţi foloseşti raţiunea pentru a înţelege dacă o persoană merită sau nu iubirea ta, şi dacă o merită să asculţi inima, iar dacă nu să aştepţi următoarea candidatură. 

Cum iubesc femeile şi cum iubesc bărbaţii?

Există un dram de adevăr în zicala "femeile iubesc cu urechile". femeile întotdeuna vor să fie alintate cu cuvinte frumoase, să li se facă complimente, în timp ce pentru bărbaţi faptul ca este alături deja este o dovadă de iubire. 

De ce iubirea dispare?

Pentru că nu este preţuită.

Cine este vinovat de asta?

Este vinovat cel mai egoist, cel care se lasă iubit fără să iubească la rândul său.

Aza Onica îţi descoperă secretul iubirii eterne

Cum să reânvii sentimentele?

Adăugând relaţiei o doză de romantism. un buchet de flori, un film bun, o plimbare în parc, o cina la lumina lumânarilor ar face minuni. Femeilor le-aş recomanda să-şi alinte partenerul cu un dans de streptease, dar aveţi grijă să luaţi nişte lecţii de dans ca să iasă totul ca la carte. 

Care sânt obstacolele care fac iubirea să dispară?

Rutina zilnică transformă dragostea în obişnuinţă. Pentru ca o femeie să menţină interesul unui bărbat, trebuie să se decopere treptat, în aşa fel ca până la urmă toto o enigmă să rămână. Iar bărbaţilor le-aş recomanda să devină mai sensibili. 

Iubirea are reguli?

Există o regulă de fier, iubiţi-vă unul pe altul.

Există o norma referitor la cât de mult timp ar trebui să-şi acorde partenerii reciproc?

Pentru ca omul să ducă o viaţă normală este nevoie de: 1) Dragoste 2) serviciu 3) Prieteni 4) hobby. În consecință, este necesar să se aloce timpul lor într-un mod optim, acordând atenție la fel de multă şi partenerului dar nu simt exces ca să nu obosească de prezenţa dvs. 

Aza Onica îţi descoperă secretul iubirii eterne

Cum poţi menţine vii sentimentele?

Suprinzăndu-ţi partenerul în fiecare zi şi fiindu-i sprijin în toate. Admiraţi-vă reciproc, dar pentru asta mergeţi la sală, vizitai saloanele de frumuseţe, citiţi mai ult ca să puteţi întreţine conversaţii interesante cu partenerul. Scăpaţi de sentimentele negative şi fiţi mai pozitivi. 

Cum trebuie să iubeşti?

Răspunsul depinde de fiecare si este foarte individual. Şi totuşi trebuie să porniţi de la cerinţele partenerului. Ţine-ţi minte cuvintele renumitei piese:"voi învăţa să te iubesc". Este important să ştiţi cum anume vrea să fie iubită perosoana de lângă tine. 

Ce trebuie să facă cei ce iubesc ca să-şi păstreze iubirea?

Să aibă grijă de relaţia lor, să o preţuiască... priviţi-vă mai des partenerul în ochi, acolo veţi găsi toate răspunsurile...

Aza Onica îţi descoperă secretul iubirii eterne