Să întreţii iubirea în cuplu este o adevărată provocare. Vorbele grele pe care ni le aruncăm uneori dau naştere la multă suferinţă şi, ulterior, la mânie. Iar mânia reprimată se transformă în ură. Iată de ce, la un moment dat, ni se pare că dragostea moare. Deoarece nevoia de iubire este foarte puternică, lipsa ei produce cea mai mare suferinţă afectivă posibilă.

Aveţi impresia că iubirea voastră moare? Sfaturi preţioase de la specialişti pentru o căsnicie puternică

Nu vă mai simţiţi iubită. Neînţelegerile din cuplu se multiplică. Ajungeţi să vă socotiţi unul pe celălalt o ameninţare la adresa propriei fericiri. Depuneţi eforturi să vă păstraţi siguranţa, respectul de sine şi însemnătatea, dar căsnicia, în loc să fie un paradis, devine un câmp de luptă.

De multe ori conflictele sunt inevitabile, dar ele pot fi depăşite. Doi oameni diferiţi pot învăţa să trăiască în armonie. Pentru asta trebuie să încercaţi sa descoperiţi tot ce e mai bun în celălalt.

Aveţi impresia că iubirea voastră moare? Sfaturi preţioase de la specialişti pentru o căsnicie puternică

Cum să întreţineţi iubirea în cuplu? 5 sfaturi preţioase de la Dr. Boris Nedelciuc: 

  1. Vorbiţi-vă unul altuia când aveţi ceva pe suflet. Cuvintele sunt punţi de legătură într-un mariaj.
  2. Faceţi cât mai multe lucruri în comun: curăţenie în casă, plimbări, distracţii, călătorii, vacanţe etc. Timpul petrecut împreună este extrem de valoros.
  3. Oferiţi-vă reciproc mici atenţii, cadouri. Darurile reprezintă deserturile dintr-o relaţie.
  4. Nu ezitaţi să vă surprindeţi partenerul prin diferite gesturi, activităţi, munci cotidiene. Serviciile oferite omului drag sunt o manifestare importantă a dragostei.
  5. Dăruiţi-vă unul altuia în pat. Contopirea sexuală este expresia supremă a comuniunii conjugale.

Dacă veţi începe să vorbiţi în acelaşi limbaj, sentimentele unuia faţă de celălalt vor reveni şi, cu timpul, căsnicia va renaşte.

Sursa: e-dermatologie.md