Pe lângă mâncare, băutură și companie plăcută, în noaptea dintre ani vei avea nevoie și de un decor festiv ca să întreții atmosfera de sărbătoare. Când vine vorba despre planificarea unei petreceri, astfel de detalii pot fi destul de dificil de pus în practică și, adesea, ne dăm seama de existența lor în ultima clipă. Dacă ai rămas în până de idei în ce privește decorarea, stai fără grijă, avem noi câteva sfaturi despre aranjarea mesei de Revelion.

Optează pentru minimalism

O masă încărcată poate distrage atenția oaspeților de la mâncărurile gătite de tine. Asta că să nu mai spunem că poate face dificila conversația intre comeseni. Nu aglomera masa, iar, dacă simți că ai supra-decorat-o, poți înlătura unele elemente chiar înainte de a servi cina. În orice caz, asigură-te că ai lăsat destul loc pentru platouri și farfurii!

Alege o culoare predominantă

Alegerea unei culori este primul pas pe care trebuie să îl faci. Bineînțeles, e indicat să menții totul simplu, cu una sau două culori.

Elemente naturale

Lasă elementele naturale să facă toată treaba! Alege conuri de pin, citrice, merișoare, bete de scorțișoară sau rozmarin, ca să accentuezi farmecul sărbătorilor de iarnă.

Iluminatul

Tipul de lumină ales de tine va ajuta la crearea unei stări de spirit potrivite pentru masa de Revelion. Dacă vrei un iluminat simplu, dar de efect și elegant, leagă de candele muguri și fire de iarbă, cu ajutorul împletiturilor de iută. Pentru un aranjament mai sofisticat, așază câteva candelabre pe masă, cu lumânări în culori neutre. Ca să faci masa să strălucească, poți folosi trei candelabre mici cu lumânări de câțiva centimetri, cu fitil alb.

Atenție la detalii

Nu uita să cureți tacâmurile și farfuriile! Înainte de a pune masa de Revelion, folosește un prosop curat și uscat pentru a lustrui tacâmurile și paharele – în acest mod, masa va străluci în lumina lumânărilor.

Fața de masă

Folosește o față de masa din bumbac. Greutatea acesteia va face ca ea să rămână lipită de masă și va reprezenta un fundal neutru ideal pentru tacâmuri elegante ce trebuie scoase în evidență.

Aranjamente florale

O piesă centrală cu portocale, scorțișoară, merișoare și pin, toate așezate elegant într-un coșuleț, va readuce emoția pe care ai simțit-o în zilele de Crăciun. Ca alternativă, poți face un aranjament din lalele roșii, piciorul-cocosului și merișoare în recipiente speciale, pentru o notă aparte. Buchetele de conuri de pin pot contribui la tema de iarnă pentru masa din seara de Revelion.

Vesela

Drept șervețele, poți rula prosoape de bar pe care să le legi cu împletitură din iută. În ce privește paharele, le poți folosi pe cele cu gât înalt pentru apă, iar cele pentru vin nu trebuie să fie speciale, ci le poți utiliza pe cele normale. Deși, în mod tradițional, farfuriile se pun de ambele laturi ale mesei, poți încerca ceva diferit, plasând totul în partea dreaptă!