Să ai o fiică este o mare binecuvântare. Acest lucru implică anumite adevăruri simpatice, deosebit de speciale, pe care fiecare mamă le experimentează la un moment dat. Înțelege-i mai mult decât oricine lacrimile și dezamăgirile și spune-i exact ce trebuie pentru a vindeca toate rănile. Trebuie să râzi cu voce tare în anumite situații și, mai ales, să fii fericită cu fiecare pas important. Dacă ai o fiică, înseamnă că ți-ai găsit jumătatea și e pentru totdeauna.

mamaplus

1. Vocea din urechea ta

Nu ai acea voce dulce de monolog în ureche dimineața, la prânz, seara? Să ai o fiică înseamnă să te bucuri de discuții nesfârșite și să găsești întotdeauna un subiect nou de conversație. Mamelor le place să-și asculte fiicele, să vadă cum se exprimă și să-i vorbească despre problemele și bucuriile ei. Acest lucru, deși nu-ți dai seama, are valoare la nivel emoțional, afectiv și de comunicare, foarte importantă pentru dezvoltarea fiicei tale.

2. Provocarea de a deveni stilistul personal

Accept-o așa cum vrea ea: disputa legată de părul ei va dura toată viața. Când e copil îi faci o coadă de cal și îi pui o bentiță. Odată cu trecerea timpului, când părul se încurcă, apar lacrimile. Să nu mai vorbim de guma de mestecat lipită în părul lung. Strâns sau lăsat liber? Scurt sau lung? Lupta veșnică a copilăriei între mamă și fiică.

3. Hainele, o luptă în toate felurile

Ca mame, nu rezistăm în fața frumuseții hainelor pentru fete. Cumperi infinit de multe articole de îmbrăcăminte pe care le va purta foarte puțin, pentru că îi vor rămâne mici. Cine poate rezista unei bluzițe sau rochițe cu flori? Dar, după ce crește, fata începe să caute independență la nivel estetic. Îmbrăcămintea și machiajul fac parte din stilul său personal.

4. Nu este cum îți imaginezi

A avea o fiică nu înseamnă că vei avea în casă o persoană calmă, liniștită și senină. Cine a spus că fetele nu pot fi îndrăznețe, curajoase, rapide, puternice și active?

5. O relație de dragoste și ură

Legătura cu fiica poate fi ca o pendulă. Legătura voastră magică poate fi pusă uneori la încercare. Chiar dacă nici nu îți trec prin cap aceste cuvinte, fiica ta poate într-o bună zi să-ți spună „te urăsc”. Nu îți face griji, din fericire nu va fi pentru totdeauna. Este doar o descărcare furioasă. Fetele știu cum să arate când ceva le deranjează. Dar este doar un moment de furie.

Sursa