Să recunoaștem, alegerea prenumelui copilului este o adevărată provocare pentru părinți. În timp ce unii își numesc copiii în cinstea unor membri din familie, alți părinți aleg calea cea mai grea și încearcă să caute un nume modern. Ei bine, dacă faci parte și tu din cea de-a doua categorie de părinți, îți simplificăm un pic misiunea și îți prezentăm mai jos prenumele de copii care nu se mai poartă și care ar trebui lăsate în istorie.

Părinții evită numele de flori

În urmă cu 30-40 de ani, erau foarte la modă numele de flori –  Narcisa, Crina, Margareta, Iasmina, Lilia, Liliana, Violeta, Camelia, Florentina, Viorel, Viorica sau Florin. Părinții care alegeau astfel de nume pentru copii lor își doreau să le insufle celor mici calitățile florilor – frumusețe, sensibilitate și gingășie. Dar astăzi, aceste nume au devenit din ce în ce mai rare, unele dintre ele nemaifolosindu-se deloc.

Numele personajelor din telenovele au pierdut și ele din farmecul de altădată

În anii 90, când telenovelele ne invadaseră viețile, proaspetele mămici alegeau pentru copiii lor, așa cum era de așteptat, nume inspirate din serialele sud-americane preferate – Cassandra, Thalia, Antonio, Teresa, Maria, Alberto, Bruno sau Giovanni. Ei bine, era lor a apus, iar acum părinții se inspiră mai degrabă din producțiile cinematografice de la Hollywood pentru a-și numi copilul.

Numele cu origini grecești sau numele latine nu mai sunt demult în vogă

Sunt impresionante la auz și ne duc cu gândul la frumusețea, inteligența și puterea personajelor din Antichitate, dar nu mai sunt de actualiate. Iar acest lucru se întâmplă, poate, și pentru că sună învechit și părinții vor ca micuți lor să poarte nume cât mai la modă. Vorbim despre nume precum Laura, Cezar, Dionis, Cleopatra, Leonida, Titus, Iustin, Laurențiu, Marc, Remus, Maximilian, Marcus, Agatha sau Olimpia.

Nume inspirate din basme și povești - date uitării

Ei bine, nici acestea nu se mai poartă. Gusturile diferă, dar cei mai mulți părinți moderni nu e mai gândesc să-și numească fata sau băiatul cu un nume inspirate din personaje de basm sau poveste precum: Călin, Anastasia, Ileana, Cătălina, Olguța, Ruslan sau Eleonora.