Dr. Vlad Dima, medic neonatolog, a vorbit despre un subiect contraversat legat de nou-născuți. Este vorba despre decalotarea la băieței, despre care a spus că „nu trebuie făcută într-o manieră agresivă”.

Neonatologul a vorbit despre cum se face corect decalotarea la băieței.

„Mămicile mă întreabă dacă se face decalotare imediat după naştere. Există o recomandare bătrânească în acest sens. Decalotarea trebuie făcută în jurul vârstei de 1 an. Decalotarea nu trebuie făcută într-o manieră agresivă. Ea se face treptat”, a precizat medicul.

Tot la capitolul greşeli pe care le fac mămicile, doctorul Vlad Dima a vorbit despre faptul că unele dintre ele le administrează lichide bebeluşilor mai mici de şase luni.

„Mamele au tendința să dea ape, sucuri, ceaiuri când ajung acasă. Până la șase luni, nou-născuții nu au nevoie de astfel de lichide. Aportul hidric oferit de lapte este suficient. Laptele conține peste 90% apă. Părinții au tendința de a fi niște cumpărători compulsivi”.

O altă recomandare făcută de medic este legată de somn: „Copilul până la 1 an nu are nevoie de pernă!”.

„Este greu de dat o rețetă universală legată de somn. Copilul este bine sa doarmă într-o cameră unde să fie supravegheat. Dacă ar aparea o problemă în timpul somnului trebuie să se intervină la timp. Decizia de a dormi sau nu cu copilul ține de părinți. Copilul până la 1 an nu are nevoie de pernă!”, a precizat neonatologul Vlad Dima.