Atenție maximă dacă micuțul tău transpiră abundent noaptea! De cele mai multe ori, acesta este semnul lipsei de calciu sau al unui deficit de magneziu. Însă în anumite cazuri, fenomenul poate semnala unele boli grave. Investigarea acestora începe cu hemoleucograma.
Menține 19 grade în cameră atunci când dorm copiii. Acestea sunt condițiile optime pentru funcționarea metabolismului nocturn. Dacă însă observi că micuțul transpiră noaptea, mergi obligatoriu la medic.
La ce temperatură a dormit copilul? Iată prima întrebare pe care ți-o adresează medicul dacă îi spui că micuțul a transpirat excesiv peste noapte.
Temperatura corectă în camera copilului este de 20-21 de grade ziua și 19 grade noaptea. La trecerea din starea de veghe la cea de somn, metabolismul copilului se modifică.
Însă transpirațiile abundente nocturne pot trăda diverse afecțiuni. Este vorba în primul rând despre infecții. Dacă cel mic nu are o problemă infecțioasă respiratorie evidentă, atunci se fac teste de sânge și urină.
În acest caz trebuie efectuată hemograma, care arată dacă sunt sau nu anumite modificări.
Transpirația nocturnă poate fi primul semn al unei hipocalcemii sau al unui deficit de magneziu. Medicul îți va recomanda în aceste cazuri tratamente simple și regim alimentar.
În plus, trebuie să te asiguri că micuțul nu a consumat ciuperci din surse neverificate.
De asemenea, ingestia accidentală de antidepresive poate determina transpirații abundente. Uneori însă, poate fi vorba despre o boală genetică încă nediagnosticată.
Există și situații mai grave care generează pierderi mari de apă din corp. Astfel, dacă micuțul doarme într-o cameră la 19-20 de grade și totuși transpiră, nu ezita să te prezinți cu el la medic.