Fără să-și dea seama, părinții pun în pericol sănătatea fizică și abilitățile sociale ale copilului atunci când îl lasă să stea ore întregi în poziția așezat. La această concluzie au ajuns cercetătorii britanici.

Sally Goddard Blythe, directoarea Institutului de Psihologie Neurofiziologică din orașul englez Chester susține că cei mici au nevoie de cât mai multă mișcare și interacțiune cu lumea înconjurătoare. Este foarte important ca fiecare părinte să țină cont de asta, mai ales în primii ani de viață ai copilului.

Cu părere de rău, tot mai mulți părinți recunosc că, în ziua de azi, copiii lor duc un mod de viață sedentar, iar leagănele, scaunele auto sau cărucioarele sunt de un mare ajutor, mai ales dacă o mamă își crește singură copilul și nu are parte de ajutor suplimentar.

Sally Goddard Blythe recunoaște utilitatea cărucioarelor, însă părinții ar trebui să conștientizeze faptul că utilizarea lor permanentă ar putea avea urmări negative asupra dezvoltării ulterioare a copilului.

”Cel mai bun teren de joacă pentru un copil, încă din primele luni de viață, este corpul mamei și o plapumă curată așternută pe jos. Aceste activități îl vor ajuta pe cel mic să învețe să stea în funduleț și să-și țină capul de sine stătător. Le recomand părinților să investească în dezvoltarea fizică a copiilor încă din primele luni de viață.”, a conchis Sally Goddard Blythe.