Dacă credei că ”Pop It” este o simplă jucărie care se bucură de o mare popularitate doar datorită campaniei de marketing eficiente, să știi că nu este chiar așa. Pop It ar putea să le vină în ajutor părinților în procesul de educare a copilașilor. Cu ajutorul unui Pop It puteți învăța împreună culorile, literele, cifrele și chiar tabla înmulțirii!
Primul pas ar fi să numerotezi fiecare bulă în parte cu cifre de la 1 la 10 sau să înscrii literele pe fiecare bulă. Copilul va avea parte de două beneficii importante în timpul jocului: satisfacția de la apăsarea bulelor colorate și memorarea vizuală a literelor, cifrelor sau culorilor. Este important ca tu să rostești de fiecare dată litera pe care o alege și apoi să reluați jocul și să verifici dacă a memorizat ceva.
Jocul poate continua cu studierea culorilor. Roagă copilul să apese bula care corespunde cu culoarea soarelui, apoi bula care seamănă cu cerul senin sau cu un măr și așa mai departe.
Cum învățăm împreună tabla înmulțirii?
Jucăria Pop It este un instrument extrem de util în procesul de dezvoltare a copilului. O mămică creativă și-a împărtășit recent experiența și a mărturisit că micuțul ei a învățat destul de rapid și ușor tabla înmulțirii datorită jucăriei preferate.
Regulile sunt foarte simple. Plasează jucăria pe o coală de hârtie și scrie în dreptul bulelor cifre de la 1 la 10 în funcție de mărimea Pop It-ului. Pas cu pas, copilul va învăța cum să înmulțească 2х2 sau 3х3 și așa mai departe.
În esență vei avea în față tabelul lui Pitagora care se găsea pe coperta din spate a caietelor mai vechi de matematică.
Bineînțeles, există o multitudine de metode prin intermediul cărora puteți învăța tabla înmulțirii. Pentru ca elevul să însușească mai bine acest subiect, ar trebui să-i demonstrezi că tabla înmulțirii îi va fi de folos și în viața cotidiană.
”Ar fi bine să-i propuneți copilului să pună deoparte câte 5 lei în fiecare zi timp de o săptămână și să calculați din timp suma pe care o va aduna în acest interval de timp. Înmulțim cifra 5 cu cifra 7 și întrebăm copilul suma obținută. Îi explicăm că rezultatul obținut, în cazul nostru 5 х 7 = 35 lei, va fi suma de bani pe care o va avea la sfârșitul săptămânii.”, explică profesorul de matematică Svetlana Almazova.