Copiii adoră experimentele, iar părinții ar trebui să susțină aceste activități, deoarece le dezvoltă creativitatea și spiritul de observație. Totodată, cei mici sunt înnebuniți după bilele efervescente de baie - atât de colorate și aromate! Cu siguranță, cel mic va fi foarte încântat dacă îi propui să faceți împreună o bilă de baie hand made, mai ales că ai nevoie de ingrediente foarte accesibile și nu vă va lua mult timp.

Mai exact, veți avea nevoie de doar 4 ingrediente și cinci minute pentru mini-atelierul vostru improvizat.

Ingredientele necesare:

  • Bicrbonat de sodiu – 2 linguri
  • Sare de mare – 1 lingură
  • Acid citric – 1 lingură
  • Colorant alimentar – la alegere

Cum să faci bilele de baie?

Este necesar să amestecați toate ingredientele cu o lingură, iar apoi să aranjați compoziția obținută într-o formă specială. Puteți folosi un ”gălbenuș” de la kinder-surprise, o formă specială sau formele pentru gheață. Dacă vă doriți să adăugați un strop de aromă biluței de baie, puteți folosi puțină vanilie sau scorțișoară. Atunci când va intra în contact cu apa, bila de baie va face multă spumă, iar cel mic va fi foarte încântat de rezultat!

Această bilă de baie efervescentă poate fi făcută cu ușurință de orice copil. Este important însă ca părinții să urmărească întreg procesul, pentru evitarea unor accidente.

mamaplus