Fiecare părinte își dorește ca micuțul său să se dezvolte cât mai armonios. Din fericire, în prezent există tone de informații și, mai ales, jucării educative care pot ușura un pic această sarcină. Orice activitate desfășurată într-un mod jucăuș aduce copilului o mulțime de beneficii.

Unul dintre principalele jocuri de dezvoltare pentru copii de orice vârstă și gen este constructorul. Motricitatea fină, imaginația, perseverența sunt doar câteva dintre calitățile pe care le dezvoltă acest tip de jucărie. Te întrebi, probabil, cum să alegi constructorul „corect”?

Cu ajutorul magazinului online Papadee.md, am găsit câteva răspunsuri utile care s-ar putea să vă fie de un real folos dacă planificați să cumpărați un constructor.

Lemn sau plastic: care este mai bun?

Fiecare material are avantajele sale. De cele mai multe ori, jucăriile din plastic sunt mai ieftine, mai ușoare și pot atrage atenția copiilor prin culori vii.

Și pentru că nimeni nu a anulat tendința de a proteja mediul înconjurător și de a opta doar pentru lucruri naturale, jucăriile de construit din lemn sunt și mai solicitate.

De asemenea:

  • sunt ecologice, ceea ce înseamnă că sunt absolut sigure pentru copil. Spre deosebire de plastic, lemnul nu provoacă alergii și nu este toxic;
  • sunt durabile. Părțile din lemn sunt greu de rupt în comparație cu cele din plastic;
  • aroma lemnului natural este plăcută, spre deosebire de mirosul chimic al plasticului care provoacă iritații;
  • nu necesită condiții speciale de păstrare, menținându-se încă mulți ani în stare bună;
  • pot fi colorate în mod individual, după bunul plac, mai ales dacă imaginația micului inginer constructor cere acest lucru.
mamaplus

Constructor din lemn: la ce să acorzi atenție atunci când îl alegi

Dacă avantajele constructorelor din lemn te-au convins să alegi un set potrivit pentru copilul tău, să știi că există câteva aspecte importante de care trebuie să ții cont.

Materialul

Acesta ar trebui să fie întotdeauna din lemn natural de calitate. De exemplu, jucăriile de construit ale brandului ceh WALACHIA, prezentate pe Papadee.md, sunt fabricate din lemn de fag și pin. Nu conțin substanțe chimice și culori artificiale. În plus, brandul a primit titlul „Jucăria potrivită” - un premiu acordat produselor ce îndeplinesc criterii precum nivelul calității, siguranța sănătății și valoarea educațională.

Calitatea pieselor

Înainte de a procura orice jucării din lemn, este important să verifici calitatea lor. Lemnul trebuie să fie bine prelucrat, șlefuit, iar piesele să nu aibă așchii, crăpături sau colțuri ascuțite. Dacă sunt utilizate vopsele sau lipici, acestea trebuie să fie obligatoriu non-toxice și hipoalergenice.

Vârsta

O atenție deosebită ar trebui să o acorzi categoriei de vârstă indicată pe eticheta produsului. Nu ar fi cazul să-i dai copilului jucării care nu corespund vârstei lui, pentru că este periculos din cauza detaliilor mici pe care le-ar putea conține produsul.

Nu ar fi o idee bună să cumperi un constructor ”pentru când va crește mai mare”, pentru că micuții nu au abilitățile necesare și s-ar putea să nu înțeleagă ce-i de făcut și să ignore această activitate.

Pentru copilașii până la 3 ani ar fi bine să alegi seturi care conțin de la 4 până la 12 blocuri mari (îi va fi comod să le țină în mână, sunt rezistente și pot fi asamblate cu ușurință). Copiii mai mari pot să se joace cu seturi mai complexe compuse din zeci sau chiar sute de piese, în funcție de vârstă și perseverență.

Constructorele din lemn pe care le găsești pe site-ul Papadee.md sunt împărțite în două categorii și destinate copiilor de toate vârstele: Vario sau Hobby. Aceste seturi universale sunt potrivite atât pentru băieței, cât și pentru fetițe.

mamaplus

VARIO 

Seturile sunt destinate copiilor de la 5 ani. Seturile VARIO sunt prezentate în 4 variante, care se deosebesc între ele prin numărul de detalii și modele și care pot fi asamblate din fiecare set în parte. Cel mai compact dintre ele conține 72 de detalii, din care pot fi asamblate 8 case. Cel mai mare – 209 detalii (37 variante de construcții).

mamaplus

HOBBY

Colecția constructorelor tematice HOBBY este destinată copiilor de la 8 ani și adulților. Pe site-ul Papadee.md sunt disponibile 19 modele, dintre care un castel, o moară de vânt, o tavernă, o stație de pompieri, o gară feroviară, un conac, un turn și altele. Fiecare set include o instrucție schematică și adeziv hipoalergenic pentru lucrul cu lemnul.

mamaplus

Tipul de asamblare

Cel mai simplu model de constructor din lemn, destinat copiilor mici, sunt cuburile. Ele pot fi suprapuse, la fel ca niște cărămizi. Acest tip de construcție nu este chiar durabil, dar procesul poate fi reluat de nenumărate ori (este valabil și pentru cei mai mici exploratori).

Pentru copiii mai mari ar fi bine să alegi un constructor mai rezistent din colecția VARIO. Este vorba despre niște bare de lemn care sunt asamblate conform modelului ”Ship-Paz”, asigurând o fixare mai bună a tuturor detaliilor. Acest constructor poate fi dezasamblat și asamblat în mod repetat.

Cel mai complicat mod de a asambla un constructor din lemn presupune folosirea adezivului, cum ar fi în cazul constructorelor de tip HOBBY. Astfel de seturi sunt fixate definitiv cu adeziv și nu pot fi ulterior dezasamblate. În schimb, construcția poate deveni un suvenir foarte frumos sau chiar o jucărie interesantă pentru copii.

Constructorele pot fi un hobby excelent atât pentru copii, cât și pentru adulți, fiind potrivite pentru serile lungi de iarnă în care stăm mai mult în sânul familiei.

mamaplus

În funcție de vârsta copilului, la finalul asamblării unei căsuțe, puteți să vă imaginați împreună cine va locui acolo și ce mobilier s-ar potrivi. Este important să vă bucurați de toate avantajele acestor jucării de construit, pentru că doar astfel ele pot contribui la dezvoltarea abilităților motorii ale copiilor, gândirea și imaginația lor.

mamaplus

Întreg sortimentul de produse WALACHIA poate fi vizualizat și achiziționat pe site-ul Papadee.md.

Livrarea este gratuită în toată țara.

Jucării educative, ecologice și sigure, care se potrivesc atât copiilor cât și adulților. Haine stilate pentru copii.

Magazin online
Telefon: (+373) 78 78 01 10
E-mail: kinderengroup@gmail.com
Facebook
Instagram